8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportEuroparlamentarul Siegfried Mureșan comentează propunerea Anei Birchall ca ministru al Afacerilor Europene,...

Europarlamentarul Siegfried Mureșan comentează propunerea Anei Birchall ca ministru al Afacerilor Europene, prezentată de România Liberă

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, comentează ideea PSD, prezentată în ziarul România Liberă, de a o propune pe Ana Birchall drept ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Grindeanu.

“Mare ghinion pe capul nostru, dacă Ana Birchall va fi ministru al Afacerilor Europene în timpul primei președinții a Uniunii Europene pe care România o va deține în anul 2019. Să vă spun de ce: în timpul sesiunilor plenare ale Parlamentului European, ministrul Afacerilor Europene al țării care tocmai deține președinția Uniunii Europene reprezintă Consiliul la multe dezbateri. Câteodată acest ministru trebuie să vorbească de câte 6 ori pe zi în plen pe teme diferite și extrem de dificile, sa reacționeze la întrebări surprinzătoare ale unor parlamentari bine pregătiți care așteaptă soluții. Nu va face față”, avertizează Siegfried Mureșan într-o postare pe Internet.


Citește și: Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene, a fost consiliera lui Geoană şi Ponta

Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu, are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. Până acum, cele mai importante funcții politice ale ei au fost cele de consilieră a lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era ministru de Externe, şi apoi de consilieră a lui Victor Ponta, când acesta era prim-ministru.


 

În România, Siegfried Mureșan este prim-vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă