13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportEvoluțiile politice din Republica Moldova, transate de Aurescu și liderii partidelor politice

Evoluțiile politice din Republica Moldova, transate de Aurescu și liderii partidelor politice

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat, miercuri şi joi, cu lideri partidelor politice din Republica Moldova despre evoluţiie politice în curs din această ţară, cu accent pe eforturile pentru formarea unui nou Guvern, informează Mediafax.

În cadrul discuţiilor au fost abordate evoluţiile politice în curs din Republica Moldova, cu accent pe eforturile pentru formarea unui nou Guvern şi au fost analizate rezultatele primului tur al alegerilor locale desfăşurate la 14 iunie 2015.

”Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aşteptarea privind formarea neîntârziată a viitorului Executiv, care să se sprijine pe o majoritate parlamentară solidă, stabilă, transparentă şi să poată acţiona energic pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova şi pentru abordarea dosarelor de primă preocupare pentru cetăţenii statului vecin, în actualul context regional şi socio-economic intern”, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, Aurescu a subliniat că “stabilitatea, consecvenţa şi predictibilitatea sunt condiţii de bază pentru punerea în practică a proiectelor de cooperare bilaterală şi, pe un plan mai larg, pentru parcurgerea cu succes a traseului european al Republicii Moldova”, conform sursei citate.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, în perioada 17-18 iunie, cu ocazia vizitei efectuate în Republica Moldova, întrevederi separate cu lideri ai unor formaţiuni politice parlamentare din această ţară: Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă