15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportEXCLUSIV RL. Gabriela Firea a mințit când a spus la RTV că...

EXCLUSIV RL. Gabriela Firea a mințit când a spus la RTV că n-a fost invitată la parada militară de Ziua Națională. Președinția României confirmă că primarul general a fost invitat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, a fost invitată de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN) să asiste la festivitățile dedicate Zilei Naționale a României, a confirmat, vineri, purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi, ca răspuns la întrebarea ziarului România Liberă.

Disputa pe acest subiect a pornit după ce Președinția României a declarat că nu a invitat penali la ceremonia oficială de la Arcul de Triumf, din data de 1 decembrie 1916. Printre persoanele care nu au fost invitate se numără Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Ulterior, joi seară, la postul de televiziune RTV s-a organizat o dezbatere în care a fost criticată declarația șefului statului, iar Gabriela Firea a intervenit în emisiune susținând, în mod fals, că nici ea n-ar fi fost invitată la parada militară.


Citește și: Klaus Iohannis nu a invitat “persoanele cu probleme penale” la parada militară și recepția de Ziua Națională. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu vor participa la ceremonie. Gabriela Firea: Nu am fost invitată şi nici probleme penale nu am

În contextul în care preşedintele României nu i-a invitat pe şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea, pe fostul premier, Victor Ponta şi pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la evenimentele care vor avea loc cu ocazia Zilei Naţionale, Gabriela Firea l-a criticat pe şeful statului, declarând că nici ea nu a fost invitată, deşi nu are probleme penale, ba mai mult, edilul Capitalei a subliniat că dacă nu s-ar fi implicat “zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis”.


“Nu am fost invitată la parada militară şi nici la recepţie. Eu ştiu că nu am probleme penale. Dacă cineva ştie că am, să spună public. Dacă nu e respectat omul, măcar să fie respectată instituţia. Nu mă duc cu forţa. Vreţi să mă autoinvit? Dacă nu mă implicam zi şi noapte, Arcul de Triumf nu era deschis. Se ţinea tot în Parcul Carol. Ministrul Apărării mi-a trimis invitaţie în nume personal. Nu mă pot duce. Ca bună româncă ce sunt, voi participa la evenimentele din Bucureşti de ziua naţională. Au lovit în imaginea preşedintelui, iar preşedintele nu va avea o imagine bună în ochii românilor. E trist ce a făcut preşedintele. Nu trebuie să intinăm ce au făcut predecesorii noştri. Nu cred că de Ziua Națională este momentul să ne împărțim între buni și răi, (…) oameni integri sau neintegri, oameni înalți și scunzi, slabi sau grași, blonzi și bruneți. Cred că de Ziua Națională trebuie să ne bucurăm cu toții”, a spus Gabriela Firea la emisiunea Ionelei Năstase, “Ora de Vârf”. găzduită de postul RTV.


Persoanele ”cu probleme penale” nu vor fi invitate la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf şi nici la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni, a anunțat, joi, purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, într-o conferință de presă.

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă