20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFADERE critică poziția Austriei privind alocația pentru copii

FADERE critică poziția Austriei privind alocația pentru copii

Federația Asociațiilor Românești din Europa (FADERE) a criticat în termeni duri poziția Ministerului austriac de Externe în ceea ce privește alocația acordată copiilor români, spunând că ”în locul pădurilor din România, Austria vrea să taie alocațiile copiilor români”, informează un comunicat al instituției.

”FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa consideră nejustificate și nefondate luările de poziție ale ministrului federal al Afacerilor Externe al Austriei pe temă alocațiilor destinate lucrătorilor intra-comunitari, cu referire expresă la România”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: SCANDAL România-Austria, pe tema alocațiilor pentru copii. MAE: Libera circulaţie presupune şi nediscriminare

În acest context, FADERE a ținut să sublinieze că discuția despre copiii români este total nejustificată, mai ales în condițiile în care România se află pe locul cinci, în ceea ce privește asistenta socială din Austria.

Discuția despre copiii români este total nejustificată, în contextul în care datele oficiale plasează România pe locul 5, după Ungaria, Slovacia, Polonia și Slovenia arătând astfel că nu românii sunt cei care profită cel mai mult de asistenta socială din Austria. Pe de altă parte nu este deloc de neglijat faptul că în Austria locuiește o comunitate de români bine integrată cu oameni serioși și muncitori”, mai precizează sursa citată.

În acest context, FADERE a punctat  că libera circulație a persoanelor și muncitorilor este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar accesul la serviciile sociale nu trebuie acordat discriminatoriu.

Nu înțelegem de ce politicieni care se consideră europeni ne aleg mereu pe noi că subiect de dispută politică între ei și adversarii lor. Libera circulație a persoanelor și muncitorilor este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar accesul la serviciile sociale nu trebuie acordat discriminatoriu”, conform aceleiași surse.

Ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz a declarat că este nemulțumit de faptul că Austria a plătit 206 milioane euro în 2013 pentru alocațiile copiilor lucrătorilor intra-comunitari și că i se pare inadmisibil să plătească 160 euro alocație unui copil român ai căror părinți lucrează în Austria în timp ce în România ar primi doar  9 euro.

   

Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea
Ultima oră
Pe aceeași temă