10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCine va fi şef interimar la SRI după demisia lui George Maior

Cine va fi şef interimar la SRI după demisia lui George Maior

Prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, va fi şeful interimar al instituţiei, după ce, în cursul zilei de marţi, George Maior şi-a anunţat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informații, relatează Hotnews.

Florian Coldea a avut o ascensiune rapidă în grad.

General-locotenent Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005.

Gradul de general de brigadă l-a primit în 2008, iar în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, petru ca în  2014 să fie înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii. A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

În anul 2010 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Ştiinţe militare – Informaţii la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", cu teza intitulată "Managementul schimbării în serviciile de informaţii".

George Maior și-a dat demisia, marţi, de la șefia SRI, iar presedintele Klaus Iohannis i-a acceptat demisia. Demisia vine după ce Maior a criticat dur decizia Curții Constituționale de respingere a legii securității cibernetice, iar președintele CCR, Augustin Zegrean, a denunțat public presiunile SRI.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă