10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFMI cere Guvernului Ponta revizuirea Codului Fiscal

FMI cere Guvernului Ponta revizuirea Codului Fiscal

Fondul Monetar Internaţional se teme că în bugetul pe anul 2016 la capitolul venituri “va apărea un gol” care nu va putea fi acoperit doar din taxe şi impozite. Ca atare, FMI cere o revizuire consistentă a Codului Fiscal, informează MediafaxGuillermo Tolosa a declarat că FMI recomandă Guvernului revizuirea proiectului pentru noul Cod Fiscal, deoarece tăierea cheltuielilor nu va reuși să acopere golul lăsat în buget de măsurile de relaxare fiscală prevăzute. El a sugerat că unele măsuri ar trebui revizuite sau chiar eliminate.

Discuţiile din cadrul misiunii tehnice au mers bine, am făcut progrese mari în a înţelege situaţia fiscală, am descoperit însă că va apărea un gol semnificativ la venituri în 2016. Credem că ţintele Guvernului pentru acest an vor fi atinse, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a fi capabil să-şi atingă obiectivele“, a declarat Guillermo Tolosa, prezent la Euromoney Conferences.

Deficitul anticipat pentru 2016 este în jur de 3 la sută, dar oficialii FMI se tem că aplicarea proiectului în versiunea actuală nu va permite României să se încadreze în ținta de deficit.

O misiune tehnică a FMI se află la București pentru discuţii pe marginea măsurilor de relaxare fiscală prevăzute în proiectul noului Cod Fiscal, inclusiv reducerea TVA, precum şi planul de măsuri de reformă în economie, angajamente prevăzute în programul cu instituţiile financiare internaţionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă