8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFosta secretară din Teleorman, plasată de condamnatul Dragnea la Ministrul de Interne,...

Fosta secretară din Teleorman, plasată de condamnatul Dragnea la Ministrul de Interne, a fost audiată cu ușile închise în Parlament. Ziariștii au fost dați afară din sală. Prim-ministrul Sorin Grindeanu este total inexistent în peisajul avizării

Audierea ministrului propus la MAI, Carmen Dan, a avut loc cu ușile închise, astfel că jurnaliștii au fost rugați să părăsească ședința în care era audiată, pe motiv că se vor discuta „probleme de siguranță națională”.

Solicitarea a fost făcută de preşedintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar. În replică, jurnaliştii au protestat, susținând că ea nu este încă ministru, deci nu ar avea, pentru moment, acces la astfel de informaţii. Cu toate acestea, comisia a votat pentru o şedinţă cu uşile închise.

Doamnelor şi domnilor de la presă, vă rugăm să ne lăsaţi să ne desfăşuram activitatea şi apoi doamna ministru va sta de vorbă cu dumneavoastră”, a spus preşedintele Comisiei pentru Apărare, Dorel Căprar (PSD), presei.

Lucrările comisiilor în care sunt audiaţi miniştrii propuşi la Interne şi la Apărare au fost întotdeauna secrete, fără accesul presei, notează News.ro.

Mai mulţi membri ai comisiei au fost vizibil iritaţi de incident, comentând fără microfon. În urma votului, doar 11 dintre cei 35 de membri ai comisiei au votat împotriva desfăşurării şedinţei cu uşile închise, fiind vorba despre membrii PNL, USR şi PMP.

„Sunt probleme de siguranţă naţională, după care vom sta de vorbă cu dumneavoastră, după ce doamna va fi audiată. Majoritatea comisiei a hotărât ca dumneavoastră să ne lăsaţi să ne desfăşurăm activitatea”, a insistat Dorel Căprar.

În 2015, la audierile miniştrilor Cabinetului Cioloş, şedinţele în care au fost audiaţi Petre Tobă (MAI) şi Mihnea Motoc (MApN) s-au desfăşurat tot cu uşile închise.

Reacția ministrului propus la MAI

„S-a supus la vot, nu am influenţat în niciun fel această decizie. Am făcut precizarea în cadrul audierii ca această componenţă să fie foarte vizibilă. Voi analiza foarte bine ce se întâmplă la Ministerul de Interne şi care sunt vulnerabilităţile. Din informaţiile mele ne confruntam cu o problemă de subdimensionare a resurselor umane şi, bineînţeles, vom continua măsurile de asigurarii lucrarii logistice. În medie ies din sistem 2.800 de cadre. Anul acesta ne-am confruntat cu o ieşire masivă din sistem, de aproximativ 12.000. De aceea a apărut acel act normativ care a creat posibilităţi avantajoase”, a declarat Carmen Dan după avizul comisiei.
 
Întrebată dacă va demisiona în cazul în care va avea un dosar, Carmen Dan a declarat : „Eu aşa cum mă cunosc nu am de ce să intru şi să fiu acuzată în vreun dosar pentru că rolul meu la nivelul ministerului va fi să muncesc”.

 

Cezar Preda (PNL): Carmen Dan avea întrebările pregătite de PSD

Opoziția a acuzat că ministrului propus la MAI i-au fost adresate întrebări ușoare, pregătite de PSD, precum care sunt direcţiile principale din MAI.

Liberalul Cezar Preda a anunţat că întreaga opoziţie a votat împotriva avizării, pe motiv că ministrul propus nu era pregătit decât cu întrebările venite de la PSD. Ea a primit 17 voturi „pentru” şi 11 voturi „împotrivă”. 

„Doamna e pusă acolo. Avea întrebările puse, de la PSD. Cele clasice, care sunt direcţiile (din minister – n.r.) (…) Toată opoziţia a votat împotrivă, e clar că e un ministru care îşi asumă un program de guvernare făcut de altcineva, vag şi ineficient”, a spus Cezar Preda.

În replică, ministrul propus la Interne a afirmat că nu a venit cu întrebări pregătite, ci cu programul de guvernare, care i-a convins pe parlamentari. „Nu am venit pregătită cu întrebări, am venit pregătită cu programul de guvernare”, a răspuns ea acuzaţiilor opoziţiei.

Întrebată despre disputele privind accesul presei în sală, Carmen Dan a spus că decizia a aparţinut comsiilor. „S-au pus întrebări, s-a supus la vot. Este decizia comisiei, nu am influenţat în niciun fel această decizie”, a spus ea, afirmând însă că vrea să susţină transparentizarea MAI.

Întrebată despre alte probleme cu care se confruntă MAI, precum plecarea cadrelor, Carmen Dan a afirmat că anul 2016 a văzut o ieşire „masivă” din sistem, de 12.000 de persoane, însă ministerul va continua politicile de dotare, atât cu personal, cât şi cu tehnică.

„Voi analiza foarte bine ce se întâmplă la MAI şi care sunt vulnerabilităţile. Din informaţiile mele, ne confruntăm cu o problemă de subdimensionare a resursei umane şi vom continua măsurile de asigurare a dotării tehnice şi logistice”, a spus Carmen Dan.

Ea a fost întrebată şi de alte probleme de la nivelul instituţiei pe care o va conduce, precum implementarea cotelor obligatorii de refugiaţi, însă a spus că va da răspunsuri complete după ce va ajunge la minister. „Sunt discuţii pe care le voi analiza, sunt obiective pe care le voi discuta în momentul în care voi avea toate…”, a explicat ministrul propus, fiind întreruptă de preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar (PSD), care nu a mai dorit să răspundă întrebărilor.

„Va avea timp doamna ministru să vă răspundă când va ajunge la minister”, a spus social-democratul.

Scandal între Carmen Dan și polițistul Godină

Carmen Daniela Dan a fost implicată într-un schimb dur de replici cu polițistul Marian Godină, pe tema librăriilor din Teleorman.
După ce Godină a afirmat, pe Facebook, că în județul Teleorman nu există librării.

În replică, Carmen Daniela Dan i-a răspuns: „Teleormanul nu este un judeţ de inculţi şi agramaţi. Dacă un teleormănean caută o carte în judeţul lui are toate şansele să o şi găsească! Conform datelor oficiale de la Registrul Comerţului, nu mai puţin de 255 de firme din Teleorman au autorizat comerţul cu cărţi. La nivelul oraselor si municipiilor avem: Alexandria – 49, Turnu Măgurele – 1, Roşiori de Vede – 23,Zimnicea – 4,Videle – 16”, a scris ea, pe Facebook.

Cine este ministrul propus al Afacerilor Interne

 

Carmen Daniela Dan s-a născut la 9 octombrie 1970, la București. A absolvit Liceul de filologie-istorie „Zoia Kosmodemianskaia” din București, în anul 1989, apoi a urmat Facultatea de Drept, la Universitatea Ecologică București. În iulie 2000, a susținut examenul de licență la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, potrivit CV-ului postat pe site-ul www.prefectura-teleorman.ro.

Ulterior, a urmat studii postuniversitare, respectiv un master în „Managementul Afacerilor Publice Europene” (2003-2004), apoi a urmat cursuri de formare, precum: un program de perfecționare în „Politici publice în administrația publică locală’ (2007), un Program de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici pentru anul 2012 — seria a II-a de admitere (2013) și un „Program pilot de formare specializată în contextul exercitării funcției publice destinat prefecților și subprefecților” (2013), cu certificate de absolvire obținute la: Academia de Studii Economice București — Institutul Național de Administrație; Institutul Național de Administrație — Centrul Regional de Formare continuă București; Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice — Agenția Națională a Funcționarilor publici; Fondul Social European prin Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative”, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice — Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

A fost secretar la CPUN (mart.-sept. 1990); secretar la Școala gen. nr. 3 Videle (sept. 1990 — iul. 1996); referent la Banca Agricolă — Agenția Videle (iul. 1996 — nov. 2001); teller front office la Banca Raiffeisen — Agenția Videle (nov. 2001 — iul. 2002); consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman — Serviciul Juridic și Contencios (iul. 2002 — dec. 2010); director executiv la Consiliul Județean Teleorman — Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Teleorman (dec. 2010 — iun. 2012); subprefect al județului Teleorman (15 iun. 2012 — 13 mart. 2014) și prefect al județului Teleorman, în perioada 13 mart. 2014-22 oct. 2016, dată la care și-a depus cererea de încetare a exercitării cu caracter temporar a atribuțiilor, potrivit site-ului www.senat.ro.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Carmen Daniela Dan a candidat pe listele PSD, obținând un mandat de senator, în județul Teleorman. Începând cu data de 22 decembrie 2016, este președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senat.

Simulacru. Miniştrii Cabinetului Grindeanu sunt audiaţi în comisiile parlamentare. Ana Birchall și Teodor Meleșcanu, printre cei care au primit aviz în Parlament

Lista miniştrilor din Guvernul Grindeanu:

Vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale – Sevil Shhaideh

Ministrul delegat pentru Fondurile Europene – Miheala Virginia Toader 

Vicepremier, ministrul Mediului – Daniel Constantin (ALDE)

Ministerul Economiei – Alexandru Petrescu

Ministerul Afacerilor Externe – Teodor Meleşcanu (ALDE)

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene – Ana Birchall

Ministerul Afacerilor Interne – Carmen Daniela Dan

Ministerul Agriculturii – Petre Daea

Ministerul Apărării Naţionale – Gabriel Beniamin Leş

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale – Ioan Vulpescu

Ministerul Educaţiei Naţionale – Pavel Năstase

Ministerul Cercetării şi Inovării – Şerban Valeca

Ministerul Energiei – Toma Florian Petcu (ALDE)

Ministerul Finanţelor Publice – Viorel Ştefan

Ministerul Justiţiei – Florin Iordache

Ministerul Apelor şi Pădurilor – Adriana Petcu

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale – Lia Olguţa Vasilescu

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – Augustin Jianu 

Ministerul Sănătăţii – Florian Dorel Bodog

Ministerul pentru Tineret şi Sport – Marius Dunca

Ministerul Transporturilor – Răzvan Alexandru Cuc

Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social – Gabriel Petrea

Ministerul IMM-urilor si anteprenorilor – Florin Jianu

Ministerul Turismului – Mircea Titus Dobre

Ministrul delegat pentru relaţiile cu Românii de Pretutindeni – Andreea Păstîrnac

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul – Graţiela Gavrilescu (ALDE)


GUVERN PĂTAT. Ministrul Educației E-BUSSINESS, Pavel Năstase, face greșeli de ortografie elementare. Valoarea operei științifice a specialistului PSD: 97 % maculatură

Ministrul Educației, Pavel Năstase, își prezintă CV-ul oficial pe nu mai puțin de 14 pagini. Profesorul de la Academia de Studii Economice înșiruie numeroase articole publicate în diverse jurnale. Doar că din cele 60 articole și studii enumerate, numai două sunt considerate relevante de către comunitatea științifică.


GUVERN PĂTAT. Daniel Constantin, propus la Ministerul Mediului, a fost promovat în politică de Dan Voiculescu și îi este dator cu bani

La 38 de ani, Daniel Constantin, propus de PSD şi ALDE să preia conducerea Ministerului Mediului, a intrat în politică în anul 2006, fiind promovat şi susţinut de Dan Voiculescu. Daniel Constantin a preluat de la Dan Voiculescu funcția de președinte al Partidului Conservator. Daniel Constantin a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Guvernul Ponta, precum şi vicepremier în al treilea Cabinet condus de Victor Ponta.


GUVERN PĂTAT. Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene, a fost consiliera lui Geoană şi Ponta. Birchall a câștigat procesul cu un jurnalist care o implicase într-un scandal sexual

Ana Birchall, propusă ca ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu, are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. Până acum, cele mai importante funcții politice ale ei au fost cele de consilieră a lui Mircea Geoană, pe vremea când acesta era ministru de Externe, şi apoi de consilieră a lui Victor Ponta, când acesta era prim-ministru.


GUVERN PĂTAT. Răzvan Cuc, propus ministru al Transporturilor, fusese demis de Cioloș din funcția de secretar de stat

Răzvan Alexandru Cuc, propus ca ministru al Transporturilor în cabinetul Grindeanu, a deținut în perioada anilor 2015 – 2016 funcția de secretar de stat în același minister, unde fusese adus de  Victor Ponta. În mai 2016, premierul Cioloș l-a eliberat pe Răzvan Cuc (33 de ani) din funcția de secretar de stat, după ce ar fi participat la un miting electoral PSD în județul Giurgiu.


GUVERN PĂTAT. Petre Daea, propus ca ministru al Agriculturii, a încercat să-și pună amanta vicepreședinte la Agenția pentru Pescuit. El este considerat un apropiat al lui Adrian Năstase, fiind ministru și Guvernul din 2004

Petre Daea, propus ca ministru al Agriculturii în guvernul Grindeanu, s-a remarcat anterior ca un susținător al culturilor modificate genetic, dar și ca un susținător al amantei sale, Camelia Luchian, pe care o dorea ca vicepreședinte la Agentia Nationala pentru Pescuit şi Acvacultura.


GUVERN PĂTAT. Florian-Dorel Bodog, propus ministru al Sănătății, a rămas fără dreptul de a coordona doctorate pe motiv că a publicat doar două articole

Dorel Bodog a fost director al Spitalului Judeţean Bihor iar un an mai târziu a fost numit şeful Direcţiei Generale de Sănătate Publică de către ministrul Sănătăţii de la acea vreme Cseke Attila, din Guvernul Boc.


GUVERN PĂTAT. Ministrul de Externe propus, Teodor Meleșcanu, are legături periculoase cu oamenii Moscovei din București. Colonelul de pe lista lui Dughin care l-a servit electoral pe fostul șef SIE

Teodor Meleșcanu este ministrul propus al Afacerilor Externe în Cabinetul Grindeanu. În contextul alegerilor prezidențiale din 2014, numele lui Meleșcanu a fost asociat cu cel al lierului Sindicatelor Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Mircea Dogaru, care apare, în 2014, pe o listă de „prieteni ai Rusiei”, dezvăluită de un grup de hackeri ruși.​


GUVERN PĂTAT. Florin Iordache, politicianul care a dirijat din um­­bră operațiunea supranumită de presă „Marțea Neagră“, este ministrul propus al Justiţiei

Florin Iordache este cel care a dirijat operațiunile din Parlament din decembrie 2013 de modificare a legislației penale și este inițiatorul mai multor proiecte controversate. Iordache este cunoscut pentru faptul că a dirijat din um¬¬bră operațiunea supranumită de presă „Marțea Neagră“, prin care deputații au modificat mai multe acte normative în favoarea politicienilor cu probleme penale. 


GUVERN PĂTAT. Ionuţ Vulpescu, propus ca ministru al Culturii, a fost consilierul lui Ion Iliescu

Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcția de ministru al Culturii, este un apropiat al preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia​.


GUVERN PĂTAT. Lia Olguța Vasilescu, propusă ca ministru al Muncii în Cabinetul Grindeanu. Primarul din Craiova are un dosar penal, pentru luare de mită și spălare de bani. Și-a început cariera politică la Partidul România Mare

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost propusă, marți, ca ministru al Muncii, în Cabinetul lui Sorin Grindeanu. Ea a fost trimisă în judecată, în luna iulie a anului trecut, pentru luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității, în scopul obținerii de bani. În prezent, dosarul se află în faza camerei preliminare.


GUVERN PĂTAT. Viorel Ştefan, propus ca ministru al Finanţelor, este membru PSD de 24 de ani

Şi-a început cariera în 1980, fiind încadrat economist la Întreprinderea de Navigaţie Fluvială NAVROM Galaţi, iar în 1991 a ajuns directorul general al NAVROM. Între anii 1995-2001 a fost preşedintele Asociaţiei Armatorilor şi Operatorilor Portuari Fluviali din România. În perioada 1996-2008 a fost senator, iar din 2008 şi până în prezent a ocupat fotoliul de deputat. Ultima lui funcție este aceea de șef al Comisiei de buget finanţe din Camera Deputaţilor.


GUVERN PĂTAT. Cel mai tânăr membru al viitorului guvern ar putea fi Augustin Jianu, propus ministru al Comunicaţiilor. Jianu a fost consilierul lui Dan Nica

Directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Augustin Jianu, în vârstă de 30 de ani, a fost propus ca ministru al Comunicaţiilor în echipa condusă de premierul Sorin Grindeanu. Despre Augustin Jianu se știe că a fost consilier al fostului ministru Dan Nica. Jianu este specialist în securitate informatică. De asemenea, el s-a mai implicat în procesul de capitalizare a Poştei Române şi în implementarea noului sistem electronic de achiziţii publice, SICAP.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Declarațiile lui Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Botoșani

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a declarat că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri bune în...

Șeful serviciului israelian de informații militare a demisionat, ca efect al atacului Hamas din 7 octombrie

Șeful serviciului de informații militare din armata Israelului (IDF), Aharon Haliva, a demisionat, în contextul anchetei asupra atacului Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie...

Fiul lui Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu Piedone și-a depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al partidului PUSL. Candidatul Partidului Umanist...
Ultima oră
Pe aceeași temă