21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFostul ministru Relu Fenechiu, transferat în cea mai modernă închisoare

Fostul ministru Relu Fenechiu, transferat în cea mai modernă închisoare

Fostul lider liberal Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost transferat vineri, 27 februarie, în Penitenciarul Vaslui.

Ex-liberalul ieşean a părăsit închisoarea ieşeană fiind transportat într-un judeţ vecin.

Citește și: Instanța Supremă: Relu Fenechiu, grad sporit de periculozitate (Motivare)

În Penitenciarul Vaslui, Relu Fenechiu va avea parte de condiţii mai bune decât cele de la Iaşi. Închisoarea vasluiană a fost complet reabilitată în 2012, fiind una dintre cele mai moderne din România. Surse din Penitenciarul Iaşi au precizat reporterilor noştri că Relu Fenechiu a fost transportat către Vaslui ieri, la orele dimineţii. "Confirmăm transferul deţinutului la care faceti referire (Relu Fenechiu n.r.) la Penitenciarul Vaslui, mutare survenită ca urmare a schimbării regimului de detenţie", a confirmat pentru sursa citată. Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui. 

Regimul de executare a fost schimbat În Penitenciarul Vaslui, Relu Fenechiu va avea parte de condiţii, demne de un hotel. Închisoarea din Vaslui este nou construită fiind înaugurată (parţial) în anul 2012. Detinuţii încarceraţi la Penitenciarul Vaslui dispun de dormitoare civilizate. Niciunul dintre ele nu are mai mult de patru paturi, de asemenea fiecare este dotat cu televizor, cu băi proprii, apă caldã.

Fiecare etaj al clădirii este dotat cu sală de mese şi săli de recreere, în plus nu lipsesc nici săile de curs, biblioteca, un magazin alimentar si sălle de sport, toate amenajate şi complet utilate.
Transferul lui Relu Fenechiu s-a realizat după ce, în prealabil, reprezentanţii închisorii ieşene au schimbat regimul de executare a pedepsei din închis în semideschis. Penitenciarul Iaşi nu are regim de executare semideschis, fapt ce a dus la necesitatea transferării lui Fenechiu.

Citește și: Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani inchisoare cu EXECUTARE, plus 3 ani pedepsă complementară. El a DEMISIONAT de la Transporturi

Din zona Moldovei, acesta ar mai fi putut fi transferat la Botoşani, acolo unde, de asemenea, se execută pedepse în regim semideschis.

Spre deosebire de vechiul său regim, pe care Relu Fenechiu l-a contestat în instanţă de mai multe ori, ex-liberalul va avea mai multe beneficii. Pe lângă faptul că are dreptul de a se deplasa neînsoţit în interiorul închisorii, Fenechiu va putea şi să iasă din penitenciar pentru a munci, lucru nepermis în cazul fostului său regim de executare. 

„Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă şi desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronică“, se arată în lege. 

În penitenciarul ieşean, Relu Fenechiu a fost încadrat ca deţinut cu risc de vulnerabilitate, acesta fiind cazat într-un corp de clădire nou. Printre altele, acesta i-a avut colegi de celulă pe fratele Lucian, dar şi pe fostul procuror vasluian Vasile Şelaru, eliberat recent după ce a fost bătut de un alt deţinut.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă