6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Fostul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu: Cred că în momentul în...

VIDEO. Fostul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu: Cred că în momentul în care ai pierdut ca şi Guvern credibilitatea, e aproape imposibil să mai revii

Fostul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu, a declarat că nu crede că vreunul din miniştrii cabinetului Grindeanu ar fi ştiut de  OUG 13, în şedinţa de Guvern în care s-a aprobat, în condiţiile în care actele au fost aduse la finalul şedinţei de Guvern, scrie News.ro.

Jianu a fost întrebat de jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă dacă Guvernul Grindeanu ar trebui să demisioneze, iar acesta a profitat de moment şi a glumit, răspunzând prin deja celebra replică "Altă întrebare!". 

”Eu cred că în momentul în care ai pierdut ca şi Guvern credibilitatea şi deja ai o pecete, e aproape imposibil să mai revii. Altă întrebare! Ceea ce consider etic, ca şi importanţă profesională, eu am făcut deja pasul. Deşi nu ar fi trebuit să îl fac eu, ar fi trebuit să îl facă altcineva în acel moment, ministrul Justiţiei în acel moment (Florin Iordache, n.r.). Un Guvern şi acţiunile Guvernului se bazează pe percepţie publică şi pe credibilitate. Şi în momentul în care pierzi credibilitatea, cred că orice alt lucru ai face în continuare va fi umbrit de lucrurile care ţi-au pus pecetea”, a afirmat Jianu.

Jianu a făcut noi precizări ci privire la desfăşurarea şedinţei de Guvern.

”Aţi văzut că s-a desecretizat întreaga şedinţă de Guvern. Ceea ce vreau să spun întregii opinii publice sunt următoarele lucruri: 1. În şedinţa de Guvern nu se votează, nu ai posibilitatea să te opui unui act normativ. Singurii implicaţi într-un act normativ sunt: iniţiatorul, avizatorii şi primul ministru, care îşi asumă acel act. Al doilea lucru: Eu cred că niciunul dintre miniştri prezenţi în şedinţa de Guvern nu ştia despre acele acte care au fost aduse la sfârşitul şedinţei de Guvern”, a precizat Jianu.

Fostul ministru susţine că, într-o şedinţă de Guvern, un ministru are posibilitatea de a interveni pe un act normativ numai dacă materialele ”au fost trimise cu câteva zile înainte, au fost prezentate în şedinţele pregătitoare de Guvern, iar aparatul tău tehnic, respectiv departamentul juridic, poate să formuleze un punct de vedere".

Mandatul ministrului demisionar Florin Jianu în Guvernul Grindeanu a durat numai 27 de zile.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă