18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFostul ministru al Justiției, Raluca Prună, la predarea mandatului: De la 1...

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, la predarea mandatului: De la 1 februarie îmi reiau slujba la Bruxelles. Florin Iordache: Cea mai importantă este încrederea cetăţeanului în actul de justiţie corect

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună a anunțat, joi, că începând cu 1 ianuarie se va întoarce la Bruxelles, unde își va relua slujba pe care a avut-o înainte să intre în Cabinetul Cioloș. Totodată, ea a precizat că nu își permite să facă recomandări succesorului său la conducerea Ministerului Justiției, Florin Iordache, întrucât el este un om politic, „mult mai în măsură'' decât ea să știe ce are de făcut.

„Mă întorc la Bruxelles, de pe 1 februarie îmi reiau slujba la Bruxelles", a declarat Raluca Prună, la intrarea în sediul Ministerului Justiției.

Întrebată dacă are vreo recomandare pentru noul ministru, ea a răspuns că acesta știe ce are de făcut.

„Nu îmi permit eu să am recomandări pentru noul ministru care este un om politic și este mult mai în măsură decât mine să știe ce are de făcut. Am o recomandare pentru magistratura română — să nu uite că multă lume își pune speranța în faptul că este o magistratură matură și eu sper că ceea ce s-a construit în cel puțin 12 ani, din 2004, nu se va pierde și că de acum încolo nu vom face decât să consolidăm", a mai spus Raluca Prună.

Joi dimineața, Florin Iordache și-a preluat mandatul la Ministerul Justiției de la Raluca Prună. În acest context, el a declarat că întărirea statului de drept şi creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie sunt prioritare.

„Priorităţi sunt întărirea statului de drept şi creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie. Cea mai importantă este încrederea cetăţeanului în actul de justiţie corect, cu respectarea legii", a declarat Florin Iordache, joi, la preluarea mandatului de ministru al Justiţiei.

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de învestitură din partea celor două Camere ale Parlamentului, după care premierul şi cei 26 de miniştri au depus jurământul de învestire în funcţie la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor miniştri, după depunerea jurământului, că îşi doreşte ca într-o zi să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la sută, cum vor creşte salariile, cum vor scădea impozitul, TVA şi multe alte lucruri. Şeful statului le-a mai spus că trebuie să „livreze" ceea ce au promis în campania electorală.

De la ora 21.00, a avut loc prima şedinţă a noului guvern, care a durat mai puţin de o oră. Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc vineri.

Joi dimineaţă, noii miniştri au mers la sediul ministerelor pentru a-şi prelua mandatele.

Cele mai citite

Actorul francez Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost interogat de poliție în legătură cu agresiuni sexuale asupra a două femei, au declarat surse din cadrul poliției,...

Marijuana la borcan. DIICOT a descoperit o cultură de canabis într-un apartament din București

Din ancheta efectuată de DIICOT în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024, s-a constatat că individul în cauză a inițiat și a dezvoltat o...

MAE dublează secțiile de votare din străinătate față de 2019

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a declarat că în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, MAE va coordona organizarea a peste 900 de secții...
Ultima oră
Pe aceeași temă