13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBogdan Aurescu, fost ministru de Externe, numit consilier al lui Iohannis

Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe, numit consilier al lui Iohannis

Fostul ministrul de Externe Bogdan Aurescu a fost numit, joi, în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Politică Externă, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

Funcţia a fost deţinută anterior de actualul ministru de Externe Lazăr Comănescu. 

Diplomatul Bogdan Aurescu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 24 noiembrie 2014 – 17 noiembrie 2015, în guvernul condus de Victor Ponta. Anterior, el a fost secretar de stat în MAE.  În perioada 2010 – 2011, el a fost negociator-şef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă şi al Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA. 

Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internaţională de Justiţie, coordonând – pe tot parcursul procedurilor – activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internaţională de Justiţie privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat în februarie 2009. 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă