11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFostul ministru al Justiției, Florin Iordache, îl atacă pe actualul: Tudorel Toader...

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, îl atacă pe actualul: Tudorel Toader ”interpretează de la sine putere deciziile CCR”

Fostul ministru al Justiției, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că Tudorel Toader “interpretează de la sine putere deciziile CCR”, în contextul în care fostul ministru s-a opus, marți, solicitării Ministerului Justiției de a amâna dezbaterea proiectului de modificare a articolelor 301 și 308 din Codul Penal, arată Mediafax.

„Poate nu este lipsit de relevanţă să vă aduc la cunoştinţă faptul că în acest moment Ministerul Justiţiei are în lucru un proiect de lege prin care se pun în acord textele asupra cărora CCR s-a pronunţat în sensul neconstituţionalităţii acestora. În acest proiect de lege se află şi punerea în acord a dispoziţiilor articolului 301 cu dispoziţiile din Decizia CCR 603 din 2015. Acest proiect de lege va fi pus în dezbatere publică în câteva zile, motiv pentru care v-aş ruga să aveţi în vedere eventuala amânare a dezbaterii proiectului”, a declarat Mariana Moţ, secretar de stat din partea Minsterului Justiţiei, în cadrul dezbaterii proiectului de lege privind modificarea articolelor 301 şi 308 din Codul Penal, adoptat de Comisia juridică.

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, s-a opus amânării dezbaterii proiectului de lege, afirmând că Tudorel Toader „interpretează de la sine putere deciziile Curţii”.

„Eu nu sunt de acord cu amânarea. Am văzut o anumită poziţie a actualului ministru al Justiţiei care interpretează de la sine putere deciziile Curţii. Discutând de abuzul în serviciu, dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag”, a declarat Florin Iordache.

Deputatul PSD a spus că nu se aşteaptă de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a „condiţiilor şi a legislaţiei în vigoare”.

"Deci dacă aşa gândeşte Ministerul sau colectivul care gândeşte în acest moment modificările la Codul Penal, acela este colectiv care a elaborat Codurile Penale. Deci, eu personal nu mă aştept de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a condiţiilor şi a legislaţiei în vigoare, cu tot respectul pentru doamna secretar de stat, dar dumneai are mandat de la actualul ministru”, a declarat Florin Iordache.

Deputatul PSD a propus ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să vină în faţa Parlamentului.

„Eu vă propun că până la urmă şi Ministrul trebuie să vină în faţa Parlamentului”, a spus social-democratul, în Comisia juridică.

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, marţi, un proiect care modifică articolele 301 şi 308 din Codul Penal, înlocuind sintagma "Conflictul de interese" cu "Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" şi eliminând trimiterea la articolul 301 din articolul 308.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă