12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFostul prefect de Giurgiu, demis de ministra de Interne pe motiv că...

Fostul prefect de Giurgiu, demis de ministra de Interne pe motiv că nu i-a răspuns la telefon, este preluat de premierul Grindeanu ca inspector guvernamental

Fostul prefect de Giurgiu, Zorinel Niculcea, care a fost demis din această funcție de noul ministru de Interne, Carmen Dan, a fost încadrat pe postul de inspector guvernamental.

Conform unei Hotărâri de Guvern publicate la data de 13 ianuarie 2017, "se dispune aplicarea mobilității pentru domnul Niculcea Zorinel din funcția publică de prefect al județului Giurgiu în funcția publică de inspector guvernamental".

Hotărârea de Guvern este semnată de premierul Sorin Grindeanu și contrasemnată de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan – chiar cea care îl sancționse pe Zorinel Niculcea, destituindu-l din funcția de prefect.

Conform textului HG 5 / 2017, una dintre rațiunile aplicării mobilității pentru fostul prefect este "pentru eficientizarea activităţii autorităţilor şi instituţiilor publice".

Funcțiile de inspector guvernamental au fost create în România în anul 2007. În primăvara anului 2016, Guvernul Cioloș a încercat desființarea funcțiilor de inspector guvernamental, considerându-se că ele nu sunt decât poziții de rezervă pentru reprezentanții unui guvern care își înceta mandatul și care le ocupă doar până ce vor primi, din nou, o funcție de prefect.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă