6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFostul şef al CJ Argeş renunţă la procesul pentru recuperarea funcţiei

Fostul şef al CJ Argeş renunţă la procesul pentru recuperarea funcţiei

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş Constantin Nicolescu a anunţat, joi, că renunţă la procesul prin care contestă decizia prefectului judeţului privind încetarea mandatului său la conducerea CJ, transmite Mediafax.

Constantin Nicolescu a depus joi, la Consiliul Judeţean Argeş, un document prin care îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al CJ Argeş, invocând motive medicale, au declarat reprezentanţi ai acestei instituţii.

Documentul a fost înregistrat oficial la CJ Argeş, iar Constantin Nicolescu a anunţat că renunţă la procesul deschis la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Argeş, prin care contesta decizia prefectului de Argeş privind încetarea mandatului său de preşedinte al Consiliului judeţean, au precizat sursele citate.

Demisia depusă de Nicolescu la CJ Argeş şi decizia acestuia de a renunţa la procesul deschis în instanţă prin care contestă încetarea mandatului său vin la scurt timp după ce Guvernul a anunţat că odată cu alegerile europarlamentare se vor desfăşura şi alegeri parţiale în teritoriu pentru funcţiile rămase libere.

Constantin Nicolescu a deschis proces împotriva Prefecturii Argeş şi a prefectului Cristian Soare, cerând anularea ordinului prin care acesta constata încetarea înainte de termen a mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, pe motiv de conflict de interese.

În 24 februarie, prefectul de Argeş, Cristian Soare, a semnat ordinul privind încetarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, documentul fiind transmis către CJ Argeş, iar prefectul înştiinţând Agenţia Naţională de Integritate cu privire la acest document.

Ordinul privind încetarea înainte de termen a mandatului lui Nicolescu a fost emis în condiţiile în care Prefectura Argeş a primit comunicarea oficială din partea Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la rămânerea definitivă, prin decizie a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie, a Raportului de evaluare prin care s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

Ulterior, Nicolescu a apărut la şedinţe oficiale ale autorităţilor locale din Argeş, unde şi-a luat “la revedere” şi a ţinut şi un discurs foştilor săi colegi din administraţia publică locală, în care spunea că nu a comis niciun fel abatere de la vreo lege.

Între timp, atribuţiile lui Nicolescu au fost preluate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş Florin Tecău. De asemenea, Nicolescu a fost suspendat de la şefia PSD Argeş, atribuţiile sale pe linie politică fiind preluate de primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă