13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportFOTO. Delia Velculescu, şefa Misiunii FMI în Grecia, fosta elevă a președintelui...

FOTO. Delia Velculescu, şefa Misiunii FMI în Grecia, fosta elevă a președintelui Klaus Iohannis

Delia Velculescu, românca numită de FMI la conducerea Misiunii tehnice în Grecia, este o fostă elevă a președintui Klaus Iohannis. Mai mult, şeful statului a medit-o, în perioada când era profesor de fizică, la Clubul Olimpicilor la Fizică. Delia Velculescu a fost șefă de promoție la Colegiul “Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Fosta dirigintă a Deliei a dezvăluit că "Doamna Drăculescu", cum este numită în presa elenă, făcea parte din Clubul Olimpicilor la Fizică, unde l-a avut printre meditatori pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis. "Delia, fără a fi genul de copil tocilar, a ştiut tot timpul ce îşi doreşte şi a reuşit ce şi-a propus. Ea participa la sfârşit de săptămână la Clubul Olimpicilor la Fizică, la care predau profesori de la toate liceele şi chiar profesori de facultate. Lucrau 3-5 ore duminica, pentru olimpiade”, a declarat fosta dirigintă, Marcela Pripiş, citată de Liberatea.

Delia Velculescu trăieşte în prezent în America şi este căsătorită cu un renumit oncolog de origine română care a fost propus în 2012 la Premiul Nobel pentru Medicină, mai scriu jurnaliştii de la Liberatea.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă