4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFoto: Primele declaraţii ale lui Iohannis, după întâlnirea cu prinţul Charles

Foto: Primele declaraţii ale lui Iohannis, după întâlnirea cu prinţul Charles

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, după întâlnire de la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, că acesta este un om care prețuiește România și care promovează locurile transilvane oriunde merge în lume.

"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prințul Charles, un om care prețuiește România și care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Iohannis pe Facebook.

În cadrul întânirii, Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, a rememorat, în debutul întâlnirii, prima sa vizită la Sibiu şi a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei, se arată într-un comunicat transmis de către Administraţia Prezidenţială.

"Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea Prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie. Totodată, Președintele României a subliniat că va acorda o importanța deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător. În acest context, Prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu", se arată în comunicat.

Astfel, prințul de Wales a mulțumit României pentru contribuția în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional, ambele părţi exprimând îngrijorarea pentru evoluțiile din vecinătatea estică a României și în special din Ucraina, conform aceleiaşi surse.

În finalul întâlnirii, Prințul Charles i-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care acesta a acceptat-o.

Vizita privată a fost anunţată încă de vineri de Administraţia Prezidenţială. Întâlnirea dintre cei doi demnitari, a avut avea loc, duminică, la ora 17:30.

Prinţul Charles a venit la Palatul Cotroceni şi în urmă cu un an, când, tot la finele lunii mai, s-a întâlnit cu preşedintele de atunci, Traian Băsescu, după care a vizitat oraşe din Transilvania.

El a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011 şi 2012.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă