15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. MITING USL pe Naţional Arena - Ponta şi Antonescu îşi LANSEAZĂ...

FOTO. MITING USL pe Naţional Arena – Ponta şi Antonescu îşi LANSEAZĂ candidaţii la PARLAMENTARE. Citeşte MESAJUL lui Victor Ponta pentru membrii USL şi ce spune Crin Antonescu despre Traian Băsescu

România liberă vă prezintă, în format LIVE TEXT, cele mai importante momente şi declaraţii de la lansarea candidaţilor USL la alegerile parlamentare.

19:50 – Crin Antonescu le-a declarat simpatizanţilor USL că Europa este alături de ei, prin intermediul socialiştilor şi liberalilor europeni, şi că la Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară Congresul PPE, are loc “ceremonia de despărţire de Traian Băsescu şi PD”. Citeşte mai mult AICI.

 

19:10 – Victor Ponta şi-a început discursul afirmând: “Am uitat tot ce a fost greu în ultimele 5 luni, toate dezamăgirile şi aştept, alături de voi, pe 9 decembrie, să îi batem din nou pe PDL şi pe Traian Băsescu.” Citeşte mai mult AICI.

 

18:30 Mitingul USL pentru lansarea candidaţilor la parlamentare a început, la Arena Naţională, în prezenţa liderilor Uniunii, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, organizatorii estimând prezenţa a peste 60.000 de persoane.

La eveniment este prezent şi preşedintele PES, Serghei Stanişev.

După estimările organizatorilor, cu puţin timp înainte de începerea evenimentului, pe Arena Naţională se aflau peste 60.000 de participanţi.

Evenimentul a început cu o întârziere de aproape 30 minute faţă de ora anunţată, 18.00. Ponta şi Antonescu au intrat pe stadion în acordurile imnului USL, salutând participanţii şi dând mâna cu unii dintre aceştia. Participanţii la miting agită steaguri şi scandează lozonci de susţinere a USL.

18:10 – Preşedintele PSD, Victor Ponta, a ajuns de asemenea la miting.

17:38 – Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ajuns la Arena Naţională. “Sunt convins că va fi o reuniune specială, demnă de National Arena,” a declarat el.

16:50 – Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu va participa miercuri la mitingul USL care va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti.

La eveniment sunt aşteptate aproximativ 80.000 de persoane.

LANSARE CANDIDATI USL. Ion Iliescu NU va participa la mitingul de pe Arena Naţională

_ _ _ _

16:22 – Pregătirile pentru lansarea candidaţilor USL la parlamentare sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, în plină desfăşurare, drumul către scena de 400 de metri pătraţi aşezată în mijlocul Arenei Naţionale fiind acoperit de un covor roşu, în timp ce Andra face repetiţii pentru intonarea imnului.

Accesul participanţilor în incinta stadionului a fost permis începând cu ora 15:00. Câteva sute de persoane, care aşteptau la principalele intrări în stadion, au descins, sub atenta supraveghere a angajaţilor BGS, pentru a-şi căuta locul, rândul şi zona de tribună înscrise pe biletul primit de la organizatori.

Lansarea USL la Arena Naţională: drumul spre scenă, acoperit de covorul roşu. Andra face repetiţii pentru IMNUL NAŢIONAL

_ _ _ _

14:51 – Jandarmeria Capitalei informează că organizatorii mitingului de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, care are loc miercuri, pe Arena Naţională, între orele 18:00 şi 20:00, au anunţat prezenţa a aproximativ 74.000 de persoane, dintre care 45.000 din provincie.

Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor în zona de desfăşurare a adunării publice, precum şi pe traseele de deplasare care converg către locul respectiv.

MITING USL. Jandarmeria Capitalei: Organizatorii au anunţat prezenţa a 74.000 de persoane

_ _ _ _

13:17 – Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că USL vrea să le arate liderilor europeni că impostorii sunt acolo, cu ei, şi că lansarea candidaţilor USL reuneşte adevăraţii reprezentanţi ai României.

“Vrem să le arătăm şi lui Merkel şi lui Barroso că impostorii sunt acolo, cu ei. Aici sunt reprezentanţii României. USL este cea mai puternică din România”, a subliniat Fenechiu.

MITING USL. Fenechiu: Vrem să le arătăm şi lui Merkel ş lui Barroso că impostorii sunt acolo cu ei. Aici sunt reprezentanţii României

_ _ _ _

12:44 – Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că sursa de inspiraţie în organizarea evenimentului de prezentare a candidaţilor USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie la Arena Naţională a fost preşedintele american, Barack Obama.

“Vreau să vă spun că un comunist sadea, într-adevăr, ne-a ispirat. Obama ne-a inspirat”.

MITING USL. Dragnea: Pentru organizarea mitingului ne-a inspirat un comunist sadea, Obama

_ _ _ _

11:40 – USL îşi lansează, miercuri, pe National Arena, candidaţii la alegerile parlamentare, în prezenţa liderilor formaţiunilor componente, organizatorii anunţând prezenţa a 80.000 de susţinători. Evenimentul are loc concomitent cu Congresul PPE, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, potrivit Mediafax.

În frunte cu Victor Ponta, care va candida în acelaşi colegiu din Gorj ca şi în 2008, 17 din cei 21 de membri ai actualului Cabinet vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

De asemenea, mare parte dintre actualii parlamentari USL vor candida pentru un nou mandat, inclusiv Dan Voiculescu.

Nume sonore noi de candidaţi din partea USL sunt, printre alţii, George Becali, Gabriela Firea şi Sebastian Ghiţă.

Nu vor candida Florin Georgescu, Mona Pivniceru, Leonard Orban şi Raed Arafat. În rest, toţi ceilalţi îşi vor încerca sau reîncerca norocul pentru a deveni sau redeveni parlamentari.

Mitingul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare este programat, miercuri, pe Arena Naţională, între orele 18.00 şi 20.00. Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior, urmând să se desfăşoare într-un registru solemn-serios.

Reprezentanţii USL vor avea la dispoziţie practic o zi pentru toate acţiunile organizatorice de placare a terenului, ridicare a scenei şi montare a materialelor publicistice de tip electoral, pentru că marţi Arena gazduieşte meciul de fotbal România-Olanda.

Participanţii la mitingul USL se vor aşeza în tribune şi peluze într-o ordine strictă, prestabilită, criteriile aşezării depinzând de judeţ, organizaţie, partid, iar participanţii vor primi numărul locului, al rândului şi al sectorului de tribună în care se vor aşeza.

Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele care circulă în zona Arenei Naţionale vor avea, miercuri, trasee modificate, din cauza restricţiilor de trafic pe străzile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu.

Trei străzi şi un bulevard din zona Naţional Arena vor fi închise din cauza mitingului. Astfel, de la ora 11:00, va fi închisă total circulaţia rutieră pe străzile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu. De asemenea, începând cu 18:30, nu se va circula pe bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bulevardul Chişinău.

Poliţiştii solicită şoferilor să evite perimetrul adiacent Naţional Arena, să circule cu viteză redusă şi să oprească doar în locurile special amenajate.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, că la evenimentul de lansare a candidaţilor USL vor participa 80.000 de persoane, acesta fiind numărul maxim admis, stabilit în urma discuţiilor cu MAI şi ISU.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, luni, că USL va închiria Arena Naţională pentru lansarea candidaţilor la parlamentare plătind contravaloarea acestui serviciu, fără reduceri, în timp ce Dragnea afirma că “se negociază” contractul cu Primăria Capitalei.

Întrebat cu cât se va închiria Arena Naţională, Ponta spunea: “Cu cât se închiriază în mod normal. Niciun fel de discounturi”.

La rândul său, Dragnea spunea că nu poate preciza suma pentru care USL va închiria Arena Naţională întrucât contractul cu Primăria Capitalei “se negociază”, el făcând această afirmaţie după ce preşedintele PSD Victor Ponta a precizat că USL va plăti contravaloarea fără discounturi.

Totodată, USL şi-a luat angajamentul de a respecta regulile stadionului – nu se fumează, nu se mănâncă seminţe în tribune, iar ceea ce se strică se plăteşte.

Mai mult, manifestaţia USL va beneficia de paza stadionului, stewarzii care sunt prezenţi la meciuri urmând a fi prezenţi şi la evenimentul USL.

Evenimentul USL are loc concomitent cu Congresul PPE care se desfăşoară la Bucureşti pe 17 şi 18 octombrie.

Lideri ai PDL au criticat decizia USL de a organiza lansarea candidaţilor concomitent cu Congresul PPE.

Reprezentanţii democrat-liberali au afirmat că programarea lansării candidaţilor USL în acelaşi timp cu Congresul PPE dovedeşte frustrarea liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu şi că “niciun om sănătos la cap” nu ar face aşa ceva.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă