12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportGabriel Oprea şi "culpa medicală" a premierului autosuspendat Ponta

Gabriel Oprea şi “culpa medicală” a premierului autosuspendat Ponta

Gabriel Oprea, vicepremier şi de luni seara premier interimar, a fost prezent. marţi. la o emisiune tv de la postul de televiziune Realitatea TV. Deşi a spus de mai multe ori că îşi exprimă devotamentul faţă de premierul Victor Ponta dar şi că făcut front comun cu preşedintele Iohannis pe Strategia Naţională de Apărare şi că de acum înainte la Guvern se va munci "milităreşte", la întrebarea prezentatorului Oprea a spus că îl aşteaptă zilnic pe premierul Victor Ponta să se întoarcă la serviciu, spunând că acesta are acum "o culpă medicală" care a fost explicată ştiinţific, iar momentul la care va reveni la Bucureti va fi anunţat public.

"Îl aștept din zi în zi să se întoarcă, acum are o culpă medicală, a fost explicată foarte clar, chiar științific, oricui i se poate întâmpla acest lucru, îl aștept (…) Va fi public când se va întoarce în București", a spus Oprea.

Pe 14 iunie, Victor Ponta s-a internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng. Duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, "pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru" de către Victor Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă