12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGabriela Firea a declarat război șoferilor care nu respectă legea. Ce măsuri...

Gabriela Firea a declarat război șoferilor care nu respectă legea. Ce măsuri va lua primarul Capitalei pentru a descongestiona traficul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, joi, o şedinţă operativă cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale, cărora le-a cerut să îi sancţioneze pe şoferii care parchează ilegal şi obstrucţionează astfel traficul auto în zona marilor intersecţii, scrie Mediafax.

,Având în vedere vedere că se apropie luna decembrie, când bucureştenii se pregătesc de sărbători, iar traficul rutier se intensifică, am convocat această întâlnire pentru a putea lua împreună măsuri urgente de fluidizare a circulaţiei şi de prevenire a blocajelor survenite din cauza aglomeraţiei. Voi cere sprijinul Ministerului Afacerilor Interne să suplimenteze numărul poliţiştilor din intersecţii şi din zonele foarte aglomerate, în special în zonele marilor centre comerciale, astfel încât să nu ne confruntăm cu blocaje rutiere sau accidente”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai explicat că este necesar ca Poliţia Rutieră, în colaborare cu Poliţia Locală, să elibereze benzile unice destinate transportului public, în special de pe marile bulevarde şi a cerut Aministratiei Străzilor să refacă marcajele rutiere atât în cadrul lucrărilor de reabilitare cât şi acolo unde este necesar.

,,Am solicitat, de asemenea, RATB să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun pentru a scurtă timpii de aşteptare şi pentru a preveni aglomeraţia. Voi avea o întâlnire cu primarii de sector cărora le voi solicita să mobilizeze poliţiştii locali pentru a lua măsuri drastice în ceea ce priveşte autoturismele parcate pe marile bulevarde şi care blochează benzi întregi de circulaţie sau chiar mijloace de transport în comun”, a mai adăugat Gabriela Firea.

Benzile unice care vor fi intens monitorizate de poliţişti sunt pe Calea Griviţei, bulevardul Unirii, Splaiul Independenţei, bulevardul Constantin Prezan.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă