12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGabriela Firea acuză PNL că o împiedică să depună jurământul la Primăria...

Gabriela Firea acuză PNL că o împiedică să depună jurământul la Primăria Capitalei

Gabriela Firea, primarul ales al Bucureștiului a declarat, marți, că PNL o impiedică să depună jurământul. Ea susține că liberalii refuză să depună mai devremede 21 iunie mandatul financiar pentru că vrea să mai rămână la conducerea Bucureștiului câteva zile, timp în care se semnează contracte importante și se fac angajări, informează News.ro.

„Fac un apel la copreşedinţii PNL să nu lase toată ţara paralizată doar pentru că există nişte interese mărunte faţă de interesul general. Oricare ar fi motivul, nu există justificare pentru care un singur partid politic, PNL, nu doreşte să îşi depună mai devreme raportul mandatarului financiar. Suntem în faţa unei noutăţi, PNL doreşte să mai rămână la guvernarea locală câteva zile şi ne întrebăm de ce. Ce interese sunt?”, a spus Gabriela Firea.

Primărița Capitalei a precizat că are informaţii că, de fapt, depunerea raportului este întârziată pentru că în cadrul Primăriei Capitalei se semnează în această perioadă contracte importante şi i-a avertizat pe directorii instituţiei să aibă grijă ce semnează, pentru că fiecare document va fi supus unui control.

„Am fost informată că se semnează şi acum în Primăria Generală diferite contracte importante, se fac angajări, se pun la adăpost anumite informaţii pe care nu trebuie să le aflu, dar eu îi anunţ pe toţi directorii că tot ceea ce s-a semnat în această perioadă va fi supus controlul şi voi face apel şi la instituţiile statului să vadă ce s-a întâmplat în această perioadă şi care a fost interesul să se amâne depunerea jurământului meu şi a celorlalţi consilieri generali, care era anunţată pentru mâine.  (…) Sunt convinsă că preşedinţii PNL nu cunosc  acest detaliu, pentru că eu nu pot să cred  că domniile lor încurajează un astfel de comportament care înseamnă dispreţ faţă de cetăţean. Cred că este decizia unanimă a actualului primar PNL, care vrea pe ultima sută de metri să mai dea nişte tunuri”, a spus Firea

Primarul Capitalei a spus că nu ştie care va fi noua dată pentru depunerea jurământului, dar că acest lucru nu va putea fi făcut înainte de 23 iunie dacă PNL depunde raportul mandatarului financiar în 21 iunie.

Noul edil crede că PNL se va prevala de faptul că, potrivit legii, 21 iunie este ultima zi în care pot fi depuse aceste rapoarte, precizând însă că nicio formaţiune politică nu a amânat niciodată acest lucru până în ultima zi.

„Nicio formaţiune politică nu a predat acest raport chiar în ultima zi, în primul rând şi pentru că riscă şi ei foarte mult în cazul în care sunt anumite erori, pentru că nu le mai pot îndrepta, şi îşi pierd toţi consilierii. Deci cred că este o acţiune nesăbuită şi o şicană îndreptată împotriva mea”, a mai spus Firea.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă