14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. ISU se dotează cu noi ambulanțe. Care sunt obiectivele pentru...

GALERIE FOTO. ISU se dotează cu noi ambulanțe. Care sunt obiectivele pentru 2015

Ministerul Sănătăţii a cumpărat 26 de ambulanţe noi care vor ajunge la mai multe Inspectorate pentru Situații de Urgență din țară. Predarea lor s-a făcut în prezența miniștrilor Nicolae Bănicioiu şi Gabriel Oprea. 

Gabriel Oprea, ministrul de Interne, a declarat, joi, că "siguranța și securitatea românilor sunt angajamente pe care Guvernul, eu ni le-am asumat odată cu preluarea funcțiilor pe care le deținem. Pentru atingerea acestor obiective, instituțiile din domeniul apărării, siguranței naționale au nevoie de un suport logistic substanțial".

Oprea a mai spus că sunt "25 de mașini de mare capacitate pentru transport personal și victime multiple, 1 autospecială în caz de calamități și accidente colective. Capacitatea de preluare de 40 de pacienți. Spitalul mobil cu echipamente speciale are o autonomie de 24 de ore. Pot fi transportați până la 11 pacienți în funcție de starea medicală a acestora".

"Ambulanţele vor ajunge în mai multe judeţe din România, reuşind să completeze practic necesarul de echipamente pentru calamităţi naturale. Există două componente ale programului – aceea de dotări cu ambulanţe şi echipamente medicale (…) şi această parte pentru calamităţi şi dezastre naturale. Este vorba despre cele 25 de ambulanţe pentru transport personal şi victime multiple şi spitalul de campanie, care va ajunge la Galaţi", a spus ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Separat de mijloacele de intervenție preluate joi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în derulare proceduri de achiziții prin SEAP și pentru alte componente logistice destinate pompierilor militari, cum ar fi: ambarcațiuni de intervenție și salvare, motopompe și bărci de diferite tipuri, șenilate, instalații de filtrare a apei sau echipamente de respirat.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă