12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Croaţia

GALERIE FOTO. Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Croaţia

Klaus Iohannis, preşedintele României, care efectuează o vizită de două zile în Croaţia, a declarat, luni, la Zagreb, că România se află în aceste momente într-o amplă lupta anticorupţie, “că suntem într-o fază fierbinte”, şi că speră că rezultatele luptei anticorupţie să influenţeze pozitiv aderarea la Spațiul Schengen, scrie Mediafax.

Am discutat, evident, despre chestiunea Schengen şi este destul de evident că aspectul corupţiei este luat în seamă când vorbim despre Spaţiul Schengen. România a făcut progrese semnificative, notabile aş putea chiar să spun, în domeniul combaterii corupţiei şi speţa care, în sine, este tristă pe care aţi menţionat-o, nu arată decât că lupta anticorupţie se desfăşoară din plin, suntem într-o fază fierbinte şi cu siguranţă vom trece cu bine de ea. Faptul că avem aceste rezultate sper să influenţeze în sens pozitiv aderarea la Spaţiul Schengen“, a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, președintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarović, a arătat că atitudinea sa a fost dintotdeauna de “toleranţă zero faţă de corupţie“.
Poate că, pe termen scurt, lupta împotriva corupţiei poate atinge felul în care o persoană este văzută, dar asta nu înseamnă că nu trebuie pur şi simplu puşi sub acuzare inclusiv înalţi demnitari pentru a vedea care sunt standardele, pentru a putea preveni corupţia şi pentru a dovedi faptul că în orice moment ţara este pregătită să se lupte, să pună sub acuzare corupţia. Nu cred că lupta împotriva corupţiei va afecta în mod negativ aderarea la Spaţiul Schengen. Noi de-abia suntem la început în ceea ce priveşte acest proiect. De la 1 iulie începe prima fază a acestui proces. Mai avem mult de lucru, dar consider că lupta împotriva corupţiei nu poate decât să ne ajute în atingerea criteriilor tehnice şi nu poate decât accelera procesul de aderare la Spaţiul Schengen“, a mai spus Kolinda Grabar-Kitarović, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială de două zile în Croaţia, în cursul căreia a avut întrevederi cu omologul croat, Kolinda Grabar-Kitarović, precum şi cu premierul Zoran Milanović. Marţi, președintele Iohannis are programată o întâlnire şi cu preşedintele Parlamentului, Josip Leko.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă