7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGazeta Sporturilor: Partenera de viață a lui Sorin Oprescu, instalată șefă a...

Gazeta Sporturilor: Partenera de viață a lui Sorin Oprescu, instalată șefă a Spitalului Universitar, fără să susțină concursul. Explicațiile ministrului Sănătății

UPDATE 15.20:  Reacția ministrului Sănătății, reacție după ce a pus-o pe iubita lui Oprescu manager al Spitalului Universitar


Medicul Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, a fost pusă șefă la Spitalul Universitar din București, fără să susțină un concurs, scrie Gazeta Sporturilor. Astfel, numirea femeii ca manager al spitalului i-a surprins pe medici, care îi contestă competențele. 

“Miercuri seara, am plecat din spital şi nu se ştia nimic. La raportul de gardă de joi dimineaţa am fost anunţaţi că avem un manager nou în persoana medicului Adriana Nica. Un nume care nu a fost vehiculat niciodată pentru această funcţie!”, a delcarat, pentru GSP, un medic care a povestit că Nica a avut ”o ascensiune fulminantă în ultimii doi ani” şi nu are nicio competenţă în management.

Numirea a fost semnată de ministrul Sănătății, Florian Bodog, în 1 februarie. 

Jurnaliştii GSP relatează că în 2016, Adriana Nica a publicat patru cărţi de specialitate în calitate de coordonator, dintre acestea, lucrarea ”Particularităţi ale managementului perioperator la pacientul cu boală hematologică nononcologică” avându-l ca autor pe Sorin Oprescu. Adriana Nica a publicat în 2016 şi două cărţi în calitate de coautor, iar în 2015 şi 2016 a publicat o lucrare la trei săptămâni în revistele ştiinţifice.

”Nici dacă stătea şi scria non-stop zi şi noapte, nimeni nu ar fi reuşit să publice atâta cărţi şi lucrări ştiinţifice într-un timp atât de scurt ca Adriana Nica”, comentează pentru Gazeta Sporturilor un medic de la Secţia ATI a Spitalului Universitar a cărei şefă a fost Nica până la numirea ca manager.

Gazeta Sporturilor susţine că potrivit ultimei declaraţii de avere, Adriana Nica deţine împrumuturi de 660.000 de euro, apare ca martor în dosarul de corupţie al lui Sorin Oprescu, iar unul din imobilele pe care procurorii au pus sechestru asigurator în dosarul lui Oprescu aparţine acesteia.

Conform aceleiaşi surse, în 2015, ea şi-a susţinut teza de doctorat în faţa lui Nicolae Bănicioiu şi a lui Dorel Săndesc, ministrul şi secretarul de stat al guvernului Ponta. În acelaşi an, Secţia de ATI de la Spitalul Universitar este împărţită în trei, iar Adriana Nica e numită şeful secţiei ATI 2.

În 30 octombrie 2015, în ziua în care are loc incendiul de la Colectiv, Adriana Nica îşi dă demisia şi este înlocuită cu doctorul Letiţia Coriu. În februarie 2016, Nica revine la spital, în acelaşi timp în care se întoarce în spital şi Oprescu, care reprimeşte drept de practică, fiind numită din nou şef secţie ATI. Fosta şefă, Letiţia Coriu, primeşte, pe o rută de consolare, poziţia de şef secţie ATI la Spitalul Colţea, scrie Gazeta Sporturilor.

Adriana Nica a a absolvit UMF Carol Davila în 2004, iar din 2005 a fost medic stagiar la Spitalul Universitar Bucureşti, fiind apoi, pe rând: 2006-2010 – medic rezident ATI la SUUB; 2010-2015 – medic specialist ATI la SUUB; 2009-2015 – preparator universitar UMF Carol Davila; 2015 – prezent – asistent universitar; 2015 – şef de secţie ATI 2; 2015 – obţine doctoratul, 1 februarie 2017 – manager de spital.

Jurnaliştii Gazetei Sporturilor spun că au discutat sâmbătă, de mai multe ori, cu Adriana Nica, aceasta refuzând însă să comenteze numirea ca manager la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă