10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportGeneralul comandant al celei mai bune unități de artilerie a României, brigada...

Generalul comandant al celei mai bune unități de artilerie a României, brigada LAROM, a fost trecut în rezervă

Generalul de brigadă Adrian Stroea, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, este trecut în rezervă, de la data de 31 ianuarie 2017, prin decret al președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit decretului publicat în Monitorul Oficial, trecerea în rezervă s-a realizat la propunerea ministrului Apărării, Gabriel Leș.

Trecerea în rezervă a generalului Stroea se face fără ca acesta să fie avansat în grad în momentul plecării din Armată, așa cum se procedează în multe alte cazuri.

Generalul Adrian Stroea a fost, în ultimii trei ani, comandantul Brigăzii 8 LAROM, cu sediul la Focșani – cea mai bună unitate de artilerie a Armatei Române. Adrian Stroea primise gradul de general de brigadă la data de 28 noiembrie 2014.

Poziția de comandant al Brigăzii LAROM este singura funcție de general de artilerie din Armata Română. Niu se cunoaște încă ce ofițer o va ocupa, după trecerea în rezervă a generalului Stroea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă