12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportGeorge Maior, noul ambasador al României în SUA. Iohannis a semnat decretul...

George Maior, noul ambasador al României în SUA. Iohannis a semnat decretul de numire în funcție

George Maior a fost numit în funcția de ambasador al României în SUA. Președintele Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul privind numirea lui Maior în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, informează Administrația Prezidențială.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 iunie a.c., Decretul privind acreditarea domnului George Cristian Maior în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul citat.

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat, duminică seara, că a contrasemnat decretul pentru numirea lui George Maior ca ambasador în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Oprea a CONTRASEMNAT decretul de numire lui Maior în funcția de ambasador al SUA

“Maior este un om care şi-a făcut datoria faţă de ţară iar acum va fi ambasador – oricum lui îi plăcea să i se spună <ambasador> – şi cred că ne va reprezenta cu cinste în Statele Unite ale Americii. Am contrasemnat documentul”, a spus Oprea la B1.

Fostul director SRI, George Maior, a fost propus, la finele lunii aprilie, pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, Administraţia Prezidenţială anunţând atunci că preşedintele Klaus Iohannis a a aprobat propunerea de numire în acest post.

 

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă