10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportGeorge Maior: Probabil McCain a comis o eroare, e un prieten constant...

George Maior: Probabil McCain a comis o eroare, e un prieten constant al României

Ambasadorul român la Washington, George Maior, a precizat sâmbătă, referitor la declaraţiile senatorului american John McCain, că "probabil" a comis o eroare invocând ţara noastră "într-o formulare nefericită" întrucât este "un prieten constant al României".

"Probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinită de senatorul John McCain și adoptată în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care țara noastră este apreciată tocmai pentru contribuția majoră la promovarea și respectarea principiilor democratice în regiune", a afirmat Maior, potrivit unui comunicat de presă emis de misiunea de la Washington.

Maior a afirmat că McCain este cunoscut "drept un prieten constant al României'' şi a amintit că senatorul a semant Rezoluției Senatului Statelor Unite ale Americii privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Statele Unite ale Americii.Documentul, menţionează diplomatul român, subliniază "rolul semnificativ al României, în ultimii 25 de ani, dar mai ales în contextul regional actual, în direcţia promovării stabilităţii, securităţii şi respectării principiilor democratice în Europa Centrală şi de Est, Balcanii de Vest şi regiunea Mării Negre."

Senatorul republican John McCain a declarat, în contextul dezbaterilor electorale din SUA, că, indiferent dacă Donald Trump va deveni preşedinte, sistemul democratic de control instituţional funcţionează în Statele Unite, spunând: "Nu suntem România."

Numeroşi politicieni şi analişti din Statele Unite, inclusiv din Partidul Republican, sunt preocupaţi de perspectiva unei victorii a controversatului magnat Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

În acest context, senatorul republicanul John McCain, devenit recent un susţinător reticent al lui Donald Trump, a declarat că naţiunea americană nu va fi în pericol în cazul în care controversatul politician devine preşedinte.

"Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale", a declarat John McCain, citat de ziarul The New York Times.

"Avem Congresul. Avem Curtea Supremă de Justiţie. Nu suntem România", a adăugat McCain. "Instituţiile noastre, inclusiv presa, sunt încă suficient de puternice pentru evitarea" actelor neconstituţionale, a subliniat senatorul republican.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă