11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportGeorge Maior a subliniat, la o conferință în SUA, importanța Mării Negre...

George Maior a subliniat, la o conferință în SUA, importanța Mării Negre ca punct de articulare al proiecției de putere a Rusiei

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a participat duminică la Conferința anuală a Comitetului Americano-Israelian pentru Activități Politice și a avut o intervenție în cadrul panelului 'Relațiile cu Rusia: Moscova și Orientul Mijlociu', informează Ambasada României la Washington.

Ambasadorul României a subliniat, în cursul intervenției sale, importanța Mării Negre ca punct de articulare al proiecției de putere a Rusiei atât pe flancul estic al NATO, cât și în Mediterana de Est.

În context, George Cristian Maior, a semnalat necesitatea unei abordări integrate pentru combaterea întregului spectru al riscurilor de securitate — convenționale și neconvenționale — subsumate unei viziuni strategice corespunzătoare noului context geopolitic. De asemenea, a punctat contribuția României la aceste demersuri, inclusiv prin alocarea a 2% din PIB bugetului apărării.

Ambasadorul român a evocat relațiile solide dintre România și Israel, țara noastră fiind singurul stat din Europa Centrală și de Est care a avut relații diplomatice neîntrerupte cu Israelul. Relațiile României cu partenerii israelieni sunt consolidate și de opțiunile strategice de securitate, inclusiv pe fondul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Conferința anuală a AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) este cel mai mare eveniment de profil, reunind timp de 3 zile peste 20.000 de participanți, în cadrul a zeci de evenimente organizate în fiecare zi. Panelul 'Relațiile cu Rusia: Moscova și Orientul Mijlociu' s-a bucurat de prezența a peste 400 de persoane.

Printre invitații speciali din acest an ai conferinței se numără vicepreședintele SUA, Mike Pence, speaker-ul Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, liderii democraților din Senat și Cameră, Chuck Schumer și Nancy Pelosi, fostul premier britanic Tony Blair.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă