20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGorghiu dezvăluie ce îi diferenţiază pe liberali de adversarii politici

Gorghiu dezvăluie ce îi diferenţiază pe liberali de adversarii politici

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, în cadrul evenimentului de aniversare a 140 de ani de la înfiinţarea partidului, că ceea ce îi separă de adversari e faptul că PNL se raportează la trecut, informează Mediafax.

”Este o săptămână a bucuriei şi recunoştinţei, şi de ce nu, un prilej de aducere aminte din istoria PNL, este un moment în care ar trebui să privim spre viitor. Astăzi vorbim de o Românie stăpână pe propriul destin. Au existat oameni politici liberali care au înţeles care e destinul naţiunii noastre. Nu cred că greşesc când constat că nu doar felul în care ne privim trecutul şi viitorul ne separă de adeversarii noştri politici, ci şi modul în care învăţăm să ne raportăm la trecut, pentru că în timp ce liderii actualului partid de guvernământ fug de înaintaşii lor, nici nu le mai ţin minte numele, noi, liberalii, ni-i asumăm cu toată chemarea pe ai noştri”, a spus Gorghiu.

Ea a mai afirmat că unul din aceştia este preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Gorghiu a ţinut să mai afirme că mai există şi o altă diferenţă dintre liberali şi adversarii săi politici este faptul că PNL face istorie, în timp ce dânşii sunt doar parte la istorie”.

Copreşedintele PNL a mai afirmat că PNL s-a născut ca proiect politic având ca obiectiv cauza naţională.

”Liberalii au avut strategie, viziune, pentru a realiza independenţă, modernizare, unitate. Este un moment potrivit pentru a sublinia faptul că istoria PNL este mai mult decât o haină de sărbătoare, îmbrăcată din când în când, ci este calea pe care PNL o are”.

Potrivit Alinei Gorghiu, PNL are, din nou, şi astăzi, ca şi cei dinainte, o mare responsabilitate, ”de a alunga din ochii românilor pesimismul, resemnarea, neîncrederea”.

”Cred că acţiunea politică pe care PNL trebuie să o aibă, ţinta,este lansarea unui efort de reclădire naţională. Avem obligaţia să renaştem spiritul de învingător în români şi în cetăţeanul din România. (..) Noul dar vechiul în acelaşi timp PNL va fi şi sunt sigură că toţi credem asta, o forţă politică în România, cel mai important partid politic, multă vreme de acum încolo, şi nu e doar o ambiţie egoistă a mea şi a voastră. Trebuie să ştie toţi, de câte ori PNL a fost puternic, România a fost puternică”, a mai declarat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a declarat, în discursul său, că aceasta este săptămâna luminoasă a PNL, iar la sfârşitul ei, pe 24 mai, formaţiunea împlineşte 140 de ani.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă