8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportGorghiu îi cere lui Ponta să voteze pentru majorarea alocaţiilor

Gorghiu îi cere lui Ponta să voteze pentru majorarea alocaţiilor

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut, miercuri, premierului Ponta să vină la vot şi să își îndemne colegii din PSD să voteze dublarea alocațiilor pentru copii, relatează Mediafax

Gorghiu a subliniat că este ”trist că avem o femeie la conducerea Ministerului Muncii care nu înțelege că familiile au nevoie de sprijin”.

”Amendamentul PNL stabilește creșterea alocației la 84 de lei pentru TOȚI copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și mărirea alocaţiilor la 200 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani în cazul celor cu dizabilități. Sărăcia, îmbătrânirea populației, rata mare a abandonului școlar sunt realități cu care ne confruntăm. Adevăratul pericol social este însă Guvernul Ponta, pentru că în loc să producă și să aplice soluții, alege, de prea multă vreme, să ignore problemele. E trist că avem o femeie la conducerea Ministerului Muncii care nu înțelege că familiile au nevoie de sprijin”, a precizat Gorghiu.

Citeşte şi: Proiectul PNL de majorare a alocației copiilor, la un pas de votul final. Ponta susține dublarea alocației ”ca principiu”

Copreşedintele PNL i-a cerut premierului Ponta să vină astăzi la vot și să-și îndemne colegii să voteze legea de dublare a alocaţiilor.

”Sper că PSD va avea decența de a nu folosi un tertip mai vechi – întoarcerea proiectului la comisie – ca să scape de încurcătură. Domnul Ponta găsește mereu explicații pentru nereușitele guvernării, dar indiferența față de copii nu are scuze! Sunt la mijloc 3,7 milioane de copii, iar ei nu trebuie sacrificați pentru orgolii politice!”, a mai arătat Gorghiu.

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu 98 voturi “pentru” şi 77 “împotrivă”, un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, după care liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat o pauză de consultări, apoi apel nominal.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supusă votului final la ora 15.00.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

El a adăugat că pentru acest an şi anul viitor pot fi găsiţi bani, dar trebuie totuşi indicată şi sursa de finanţare, precizând că a discutat pe această temă atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă