14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportGrindeanu: Măsurile de relaxare fiscală și sociale și creșterea salariului minim sunt...

Grindeanu: Măsurile de relaxare fiscală și sociale și creșterea salariului minim sunt primul pas al programului de guvernare

Guvernul a făcut vineri “primul pas” pentru implementarea programului de guvernare, a declarat premierul Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

“Pe ordinea de zi a ședinței noastre de astăzi avem măsuri care prevăd relaxarea fiscală, măsuri sociale și de asemenea creșterea salariului minim. Sunt chestiuni extrem de importante pe care noi le-am avut prevăzute în programul de guvernare, sunt lucruri pe care ne-am angajat să le facem și astăzi este primul pas în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare, un program care a fost votat de majoritatea românilor”, a spus Grindeanu la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Premierul a salutat deciziile Parlamentului de joi privind eliminarea impozitelor pe pensiile mai mici de 2.000 de lei și a CASS pentru pensii. “Sunt lucruri care vin în completarea măsurilor pe care noi astăzi le vom adopta”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a făcut referire și la creșterea salariului minim de la 1 februarie.

“Creșterea salariului minim, de asemenea, de la 1 februarie, pe care îl adoptăm astăzi, de la 1.250 de lei la 1.450 de lei înseamnă un plus ca venituri de un miliard, care ar acoperi 70% din costurile generate de creșterea punctului de pensie de la 1 iulie la 1.000 de lei”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Premierul a anunțat că în perioada următoare vor mai fi adoptate măsuri pe Codul fiscal.

“În perioada următoare, vom mai adopta, conform calendarului pe care îl avem, măsuri de acest tip — nu doar noi, ci și în Parlament—, măsuri pe Codul fiscal, astfel încât tot ceea ce ne-am angajat în fața oamenilor să punem în practică”, a mai afirmat Grindeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Indicele Dow Jones a depășit pragul de 40,000 de puncte pentru prima dată în istorie

Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a depăşit joi, pentru prima dată, pragul de 40.000 de puncte, în condiţiile...

Sezon de vis pentru „corbii albaștri”! Corvinul, din Liga a 2-a, în Europa League

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat în premieră Cupa României și va evolua din nou în cupele europene după 42 de ani de pauză. Corvinul...

Nicolae Ciucă: „Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că șansa Partidului Naţional Liberal este să aibă un candidat la Preşedinţia României. Prezent la evenimentul care a celebrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă