10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGrindeanu: Ministrul Justiției m-a asigurat că nu a discutat cu ambasadorul SUA...

Grindeanu: Ministrul Justiției m-a asigurat că nu a discutat cu ambasadorul SUA despre evaluarea șefilor MP și DNA

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a asigurat că nu a discutat cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, despre evaluarea șefilor Ministerului Public și Direcției Naționale Anticorupție, potrivit Agerpres.

Întrebat de ce a amânat ministrul Justiției prezentarea evaluării șefilor Ministerului Public și DNA cu 48 de ore, premierul Grindeanu a răspuns: "Pentru că a avut, din câte îmi amintesc, o vizită de două zile la Bruxelles".

Totodată, șeful Executivului a precizat că această evaluare "nu are nicio legătură" cu întâlnirea pe care ministrul Justiției a avut-o luni cu ambasadorul Hans Klemm.

"Nu are nicio legătură și chiar am întrebat (…) Am adresat această întrebare domnului ministru la întâlnirea de ieri după-amiază, dacă s-a discutat cumva despre această evaluare și a fost un dialog între ministru și domnul ambasador. Domnul ministru m-a asigurat că nu (…) Eu îl cred pe domnul ministru (…) E un om care și-a câștigat respectul în această branșă, în acest domeniu, cel al justiției", a mai afirmat Grindeanu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că a realizat evaluarea șefilor Ministerului Public și DNA "personal" și "fără presiune sau ingerință" de la nimeni străin de Ministerul Justiției.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă