20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportGrindeanu afirmă că Guvernul își va menține punctul de vedere asupra bugetului...

Grindeanu afirmă că Guvernul își va menține punctul de vedere asupra bugetului în ședința de marți a CSAT. Se așteaptă o confruntare cu Iohannis

Guvernul își va susține punctele de vedere asupra proiectului de buget pe anul 2017 în ședința CSAT de marți, a afirmat premierul Sorin Grindeanu citat de Agerpres.

“Vom merge marți, la CSAT. Vă spun cu toată fermitatea, ca să nu existe surprize. Ne susținem punctele de vedere și nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru bugetul pe anul 2017”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică seară.

Sorin Grindeanu a făcut referire la faptul că Guvernul nu a putut adopta vineri proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 întrucât nu avea încă avizul CSAT asupra acestuia.

Premierul Grindeanu a mai spus că a avut o discuție telefonică vineri cu președintele Klaus Iohannis și a sperat că actualul Executiv va beneficia de “un tratament egal” cu cel de care a avut parte Guvernul Cioloș.

“În 9 decembrie anul trecut s-a ținut ședința de Guvern fără aviz CSAT, în care s-a adoptat proiectul de buget și a fost trimis către Parlament. În 10 decembrie a fost CSAT-ul. (…) Ca și prim-ministru, am sperat la un tratament egal cu cel de anul trecut, să pot să trimit spre Parlament bugetul (…) Am văzut că marți o să avem ședință CSAT. Din păcate, aceste lucruri înseamnă 3, 4, 5 zile în care se puteau întâmpla toate acele etape în Parlament”, a afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă se așteaptă ca șeful statului să îi facă dificultăți și bugetul pe 2017 să nu aibă avizul CSAT, Sorin Grindeanu a răspuns: “Văzând desfășurarea din ultima săptămână încep să fiu sceptic. Aș vrea să am o surpriză marți și lucrurile să fie constructive, să putem cât mai repede să se avizeze bugetul și să se voteze în Parlament, astfel încât să se intre pe o desfășurare normală”.

Totodată, întrebat de ce nu a adoptat Guvernul proiectul de buget în absența avizului CSAT, premierul Grindeanu a replicat: “Pentru că trăim în România și vreau să respectăm procedurile”.

După cum se știe, președintele Iohannis a anunțat deja că nu este de acord cu sumele de bani alocate instituțiilor din domeniul securității naționale, inclusiv pentru MApN, întrucât aceste sume ar fi prea mici, iar în cazul MApN nu se asigură nivelul minim de 2 la sută din PIB la care s-au angajat decidenții politici din România.

În CSAT, șeful statului are calitatea de președinte, iar premierul are calitatea de vicepreședinte al CSAT.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă