4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportGuvern: Băsescu ”dezinformează voit” în privința alocărilor bugetare pentru armată

Guvern: Băsescu ”dezinformează voit” în privința alocărilor bugetare pentru armată

Executivul îl acuză pe președintele Traian Băsescu de dezinformare, în ceea ce privește alocarea bugetară pentru Apărare, informează Mediafax.

Citelște și: VIDEO Traian Băsescu: Condiţia parteneriatului strategic cu SUA: stat de drept, mediu investiţional favorabil, fără corupţiei

"Guvernul României a luat act de atacul lansat astăzi de președintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la alocările bugetare pentru Armată. Guvernul României consideră că este inacceptabilă ideea conform căreia investițiile din plan local nu ar fi o prioritate pentru țara noastră, dar și că președintele dezinformează voit în ceea ce privește alocările bugetare pentru Apărare", se arată într-un comunicat al Palatului Victoria.

În document se precizează că președintele României ar fi trebuit să salute creșterea constantă a bugetului Apărării, în ultimii doi ani, şi nu "să atace" Guvernul.

"Alocările directe de la bugetul de stat pentru Ministerul Apărarii Naționale au fost după cum urmează: 6629,845 mil. RON (1,27% din PIB) în 2010, 7255,293 mil. RON în 2011 (1,30% din PIB), 7293,13 mil. RON în 2012 (1,24% din PIB), 8161,599 mil. RON în 2013 (1,29% din PIB), 9779,489 mil. RON (1,47% din PIB) în 2014. După cum se poate observa, alocările de la bugetul de stat către Apărare au crescut constant în ultimii doi ani și vor continua să crească", se mai arată în comunicat.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că este iresponsabil să fie pompați bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală și să nu fie alocate resurse suplimentare pentru armată, el arătând că nu e nici constituțional, nici moral să transferi securitatea țării către SUA.

Președintele a susținut, la întâlnirea anuală cu diplomații români, că ”România trebuie să-și revizuiască imediat politica de finanțare a armatei”.

”Nu mai suntem în situația de criză din 2009-2010 și poate că decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală, mai bine punem la dispozxiția armatei resurse financiare pentru ca armata română să poată fi un partener viabil în NATO”, a continuat Traian Băsescu.

Șeful statului a arătat că nu putem să spunem că suntem în NATO, dar să vină americanii să ne apere, pentru că ca noi nu avem resurse alocate.

”Nu putem transfera, nici constituțional, nici moral, responsabilitatea securității naționale a României către SUA. Avem și noi partea noastră de responsabilitate pe care trebuie să o gestionăm corect”, a mai declarat președintele Băsescu.

”Mi se pare iresponsabil să stabilești prioritate alimentarea primarilor pentru campanie și să nu te uiți la armată”, a subliniat Traian Băsescu.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă