12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul a ales reședința oficială pentru Iohannis

Guvernul a ales reședința oficială pentru Iohannis

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca preşedintelui ales Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 ca reşedinţă oficială, informează Mediafax.

"Clădirea are o suprafaţă de circa 2.000 metri pătraţi şi un teren de 37.230 metri pătraţi, fiind dotată cu saună şi piscină interioară. Vila a fost deja pregătită de Regia Protocolului de Stat", au arătat sursele.

Conform anexei privind patrimoniul RA-APPS, vilele Lac 2 şi Lac 3 mai sunt dotate cu patinoar, teren de tenis şi vestiar.

Sursele citate au mai arătat că în şedinţa de guvern a fost discutat, pe scurt, şi situaţia locativă a preşedintelui Traian Băsescu, arătându-se că acesta mai are la dispoziţie 60 de zile după încheierea mandatului prezidenţial în care mai poate ocupa Vila Lac 3.

Preşedintele Traian Băsescu ocupă în perioada mandatului Vila Lac 3, aflată în imediata apropiere a reşedinţei atribuite lui Iohannis.

La începutul lunii decembrie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îi va pune la dispoziţie lui Klaus Iohannis, ca reşedinţă prezidenţială, vilele de protocol Lac 2 şi Lac 3 ale Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), iar opţiunea îi va aparţine acestuia.

Cele mai citite

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă