6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul a aprobat rectificarea bugetară. Cine primește bani

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Cine primește bani

Guvernul Ponta a aprobat, vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare, cea de-a doua rectificare bugetară a acestui an. Cele mai mari sume au fost alocate către Ministerul Dezvoltării, Ministerul Agriculturii și Ministerul Sănătății. De asemena, vor fi alocați bani către SRI și STS.  

Cea mai mare sumă alocată, 1,2 miliarde de lei, este pentru titului executorii plătite în avans (restanțe 2015 și 2016). Un miliard de lei a fost alocat pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea implementării Planului Național de Dezvoltare Locală. Tot un miliard de lei va ajunge la autoritățile locale pentru echilibrarea bugetele locale și 500 de milioane pentru drumuri județene și comunale. 

Minsiterul Agriculturii primește 750 de milioane de lei  dintre care 300 de milioane pentru ajutorul de secetă, 100 de milioane ajutorul de mototrină și 350 milioane cofinanțări pentru proiecte europene. 

Ministerul Sănătății primește pentru creșterea salariilor medicilor 360 milioane de lei, în timp ce către CFR au fost alocați 120 milioane de lei. Educația primește 270 milioane de lei pentru finanțarea învățământului superior și plata unor burse, iar Ministerul Fondurilor Europene, 750 milioane de lei. 

Pentru MApN s-au alocat 500 de milioane de lei, iar pentru MAE 130 milioane. MInisterul condus de Gabriel Oprea va primi 270 de milioane de lei din care va aloca 140 de milioane către SRI și 65 de milioane pentru STS. De asemenea pentru Justiție au fost alocați un plus de 250 milioane de lei. 

"O nouă rectificare buget pozitivă. Toate instituțiile publice care au solicitat bani au primit, pentru că avem, suntem în continuare pe excedent bugetar. Dacă se vor cheltui toate sumele alocate, vom rămâne în ținta de 1,86% convenită cu instituțiile financiare internaționale și în bugetul de stat", a explicat Ponta.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă