7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul a aprobat Strategia Militară a României. Integritatea teritorială trebuie asigurată prin...

Guvernul a aprobat Strategia Militară a României. Integritatea teritorială trebuie asigurată prin efort propriu

Integritatea teritorială și suveranitatea națională trebuie să fie asigurate de statul român prin efort propriu, stabilește noua Strategie Militară a României.

Strategia Militară a României, aprobată de Guvern în ședința de miercuri, completează celelalte documente fundamentale din domeniul securității naționale – Strategia Naţională de Apărare a Ţării și Carta Albă a Apărării.

Strategia Militară poartă subtitlul "Forţe armate moderne, pentru o Românie puternică în Europa şi în lume". Strategia Militară a fost aprobată în ședința de miercuri a Executivului, după ce fusese analizată și aprobată de CSAT în luna mai 2016.

"În elaborarea strategiei s-a avut în vedere faptul că efortul principal se concentrează pe asigurarea capacităţii operaţionale şi de reacţie a structurii de comandă şi structurii de forţe pentru apărarea, prin efort propriu, a integrităţii teritoriale şi suveranităţii naţionale şi pentru participarea la misiunile de apărare colectivă a teritoriului statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice", subliniază un comunicat al Guvernului României.

Strategia Militară prezintă potenţialele riscuri şi ameninţări de natură militară, misiunile armatei şi obiectivele militare naţionale, capabilităţile de apărare şi priorităţile realizării acestora, structura de comandă şi structura de forţe ale Armatei României, precum și principii şi concepte strategice şi operaţionale.

Potrivit Guvernului, Strategia Militară are "orizont de acoperire de patru ani şi o perspectivă pe termen mediu şi lung". Strategia militară a României a fost elaborată în baza prevederilor Legii 203/2015 privind planificarea apărării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă