18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul a APROBAT prima rectificare bugetară pe anul în curs

Guvernul a APROBAT prima rectificare bugetară pe anul în curs

UPDATE: Guvernul a aprobat marți prima rectificare bugetară pe anul în curs, în forma propusă de Ministerul de Finanțe, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, potrivit Agerpres

“Forma completă a actului privind rectificarea urmează să fie publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor. S-au adăugat două alineate, respectiv la articolul 25, de către MApN, prin care se autorizează Ministerul Apărării să utilizeze o sumă de bani pentru activități specifice, iar la articolul 5 MAE a adăugat un alt alineat“, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

—–

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că este o rectificare pozitivă, și că, de fapt, rectificarea bugetară de acum reprezintă reveniri la e au tăiat ”alții” în 2010/2011. 

”Sunt reveniri la ceea ce au tăiat alții în 2010. Alocăm toți banii necesari pentru plata alocațiilor mărite, pentru foștii deținuți politici, militari, diplomați, grefieri, pentru toate categoriile sociale. Nu mai există nicio categorie care să fi fost neîndreptățită în 2010-2011 și care să nu își fi primit banii înapoi. Alocăm toți banii necesari pentru Educație. Nu îmi place și nu îmi folosesc puterea guvernamentală pentru șicane. La Administrația Prezidențială am dat cât au cerut”, a declarat Ponta. 

——-

Guvernul va aproba în ședința de marți prima rectificare bugetară pe anul în curs, prin două ordonanțe care vizează bugetul de stat pe anul 2015 și, respectiv, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, informează Biroul de presă al Executivului, potrivit Agerpres

Guvernul ia în calcul o creștere economică de 3,3% anul acesta, în creștere de la 2,5%, cât se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Citește și: Dragnea: Am văzut o nervozitate că premierul prezintă în BPN rectificarea bugetară

În aceste condiții, se propune majorarea atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor bugetului general consolidat, pe sold, cu suma de 4,46 miliarde de lei, astfel încât deficitul bugetului general consolidat să se mențină nemodificat ca valoare nominală, respectiv 13,004 miliarde de lei. Ca pondere în PIB, deficitul crește de la 1,83% la 1,86%, ca urmare a modificării nivelului PIB estimat pe anul 2015.

Finanțele, Munca și Internele sunt printre ministerele câștigătoare la rectificarea bugetară, în timp ce Transporturile și Sănătatea se vor vedea cu bugetele diminuate, reiese din proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

În cadrul ședinței de Guvern vor fi aprobate și o serie de proiecte de lege, între acestea aflându-se și cel pentru modificarea și completarea Legii nr. 109/2007 privind reutilizarea informațiilor din instituțiile publice.

Citește și: De ce nu suplimentează Guvernul bugetul Ministerului Transporturilor

Executivul va aproba și un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.215/2009.

Un alt proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în ședința de Guvern este și cel privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Achiziții Publice.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă