15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul blochează presa. Dezvăluirile din dosarele penale, pedepsite cu închisoarea

Guvernul blochează presa. Dezvăluirile din dosarele penale, pedepsite cu închisoarea

Guvernul a dat aviz favorabil amendamentului care prevede că dezvăluirile din marile dosare de corupție să fie pedepsite cu închisoarea, informează B1 TV. 

Măsura prevede ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de detenție.

Amendamentul loveşte puternic în jurnalişti, în condiţiile în care informaţiile din dosarele penale de corupţie sunt publicate des de către mass-media. 

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Şerban Nicolae (foto, la volan, alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu), care a precizat că modificarea are rolul de a clarifica prevederile Codului Penal.

Forma propusă de senatorul Şerban Nicolae este aceasta: ”Dezvăluirea de informaţii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Dacă fapta este săvârşită de un judecător sau de un reprezentant al organului de urmărire penală, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani”.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă