9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul împrumută 200 milioane euro de la BIRD pentru învățământul secundar

Guvernul împrumută 200 milioane euro de la BIRD pentru învățământul secundar

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, a anunțat, miercuri, că Guvernul a avizat contractarea de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) a unui împrumut în valoare de 200 milioane euro, pentru susținerea implementării proiectului privind învățământul secundar, informează Mediafax.

Un studiu UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii), prezentat la sfârşitul anului trecut, arată că România va pierde între 12 şi 17 miliarde de euro, în perioada 2015-2025, dacă nu creşte investiţia în educaţie.

"Proiectul are scopul să contribuie la îmbunătățirea tranziției de la sistemul educațional secundar superior la cel terțiar și creșterea gradului de absolvire a primului an de învățământ superior. Beneficiari ai proiectului vor fi toate liceele din învățământul de stat cu rată scăzută de absolvire a școlii sau de promovare a examenului de bacalaureat, precum și universități din sistemul de stat", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Vor fi asigurate granturi, asistență tehnică, instruire și bunuri pentru intervenții la nivelul liceelor (prin acordarea unor ore de remediere, meditații, consiliere, orientare profesională, activități extracurriculare, vizite de documentare, participări la competiții, rețele intrașcolare, stagii de formare, achiziții de bunuri) şi intervenții sistemice (revizuirea programei școlare, formarea cadrelor didactice, îmbunătățirea platformei on-line pentru evaluări și examene naționale, elaborarea de materiale didactice digitale).

Guvernul estimează că de aceste activități vor beneficia 1.160 de licee din mediul rural și urban, respectiv toate liceele care nu au înregistrat rezultate bune la examenul de bacalaureat.

Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este parte a Băncii Mondiale.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă