11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul înființează Institutul Român de Comerţ Exterior, pentru promovarea turismului

Guvernul înființează Institutul Român de Comerţ Exterior, pentru promovarea turismului

Guvernul va înființa Institutul Român de Comerţ Exterior, a cărui activitate principală va fi promovarea turismului românesc pe plan internațional.

Potrivit Mediafax, noua instituție va fi înffințată prin preluarea atribuţiilor şi a personalului din domeniu de la Departamentul de comerţ exterior şi relaţii internaţionale din minister, precum şi a activităţilor de promovare a turismului de la Autoritatea Naţională pentru Turism.

Institutul va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei, conform ordonanţei privind structura noului Guvern.
Noua structură va derula programul de susţinere şi promovare a exporturilor, cu organizarea de târguri şi expoziţii în ţară şi în străinătate, dar se va ocupa şi de acţiunile de promovare turistică.

"Institutul exercită atribuţii privind Strategia naţională de export şi Strategia naţională de dezvoltare turistică, iniţierea, organizarea şi coordonarea expansiunii economice, comerciale şi turistice externe pe pieţele de interes, organizarea şi realizarea activităţii de promovare turistică de către reprezentanţele de promovare turistică", se arată în ordonanţă.

Institutul va fi condus de un director general numit de ministrul Economiei şi finanţat din venituri proprii şi, în completare, prin subvenţii de la bugetul de stat, surse proprii şi alte surse.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă