13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul pregăteşte o ordonanţă care să permită plata unor datorii ale TVR...

Guvernul pregăteşte o ordonanţă care să permită plata unor datorii ale TVR către EBU

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să permită eşalonarea datoriilor pe care Televiziunea publică le are către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse oficiale. 

La finalul lunii aprilie, EBU i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru, ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni, motiv pentru care ţara noastră a fost exclusă de la Eurovision. 

Întrebat într-o emisiune tv dacă din cauza situaţiei grave de la Televiziunea publică transmisiuni precum Olimpiada riscă să nu poată fi făcute, premierul Dacian Cioloş afirma, luna trecută, că nu crede “că se va întâmpla acest lucru”. 

Cioloş se declara atunci deranjat de faptul că s-a încercat, “din mediul politic şi din Parlament”, transferarea unei vinovăţii asupra Guvernului pentru situaţia de la TVR. 

“Unii au avut impresia că, dacă organizează o întâlnire în Parlament la care sunt prezent şi eu, gata, vina şi responsabilitatea de ceea ce nu s-a făcut ani de zile până acum la TVR (…) pot fi transferate pe Guvern doar pentru că o să vorbim şi o să dăm câteva declaraţii în presă. Am spus foarte clar că sunt gata să discut într-un mod foarte precis şi concret cu o conducere a Televiziunii Române care să aibă un mandat foarte clar de reforme şi să îşi asume acest plan de reformă, că nu voi discuta cu nicio conducere sub presiune, doar pentru că e o presiune publică şi pentru că România riscă să piardă dreptul de a transmite o emisiune sau alta, oricât de populară ar fi ea. Nu în felul ăsta, cu astfel de presiuni emoţionale şi sentimentale, se pot rezolva probleme structurale acolo”, spunea premierul. 

 

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă