13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportGuvernul schimbă modalitatea de plată a taxei de trecere a podului de...

Guvernul schimbă modalitatea de plată a taxei de trecere a podului de la Fetești

Taxa pentru trecerea Fetești se va putea realiza și prin SMS sau în benzinării, relatează Agerpres

Guvernul a decis, miercuri ,modificarea OG nr.15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, astfel că se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere a podului de la Fetești, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei.

“Actul normativ adoptat astăzi modifică OG nr. 15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Având în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ oră până la 50.000 de vehicule/ zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la stațiile de taxare de la podul Fetești, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei. Astfel, trecerea prin stația de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash”, informează Biroul de presă al Executivului într-un comunicat.

Citește și: Guvernul a adoptat patru ordonanțe într-una singură

Cei care doresc să evite oprirea la barieră, pot achita tariful înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii la distribuitorii autorizați de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone); stații de distribuire a carburanților auto (OMV, Petrom, Rompetrol și Mol)”.

“Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singură trecere și se taxează în conformitate cu termenii și condițiile operatorilor de telefonie mobilă. Tarifele sunt cuprinse între 13 și 91 lei, în funcție de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul legal vor fi cuprinse între 130 și 910 lei. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va efectua numai pe banda 1 până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere”, potrivit comunicatului.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare, număr care va fi verificat în sistemul electronic al plăților, mai informează Guvernul.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă