13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul suplimentează numărul de posturi la ANSVSA

Guvernul suplimentează numărul de posturi la ANSVSA

Numărul de posturi pentru activitatea de control a Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vor fi suplimentate, printr-o decizie a Guvernului, conform unui comunicat remis redacției.

Măsura a fost luată în scopul asigurării controlului sanitar veterinar și siguranță alimentară pentru cele 32.161 de unități supuse controlului oficial al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Controlul oficial vizează verificarea activităților de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine animală și nonanimală de pe teritoriul țării noastre.

În acest sens, Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre, suplimentarea cu 200 a numărului de posturi de natură contractuală, pe durată determinată, necesare efectuării activităților de control oficial ale Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Astfel, numărul posturilor cu atribuții de control, pe perioadă determinată, va crește de la 1162 la 1362.

Suplimentarea numărului de posturi din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor(ANSVSA), destinate controlului oficial, a fost aprobată de Guvern în condițiile în care numărul unităților înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor depășește numărul de posturi pe durată determinată, stabilite conform HG nr. 1415/2009. 

Majorarea numărului de posturi se face cu respectarea prevederilor art. 31 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr 71/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Plata personalului contractual care efectuează controlul oficial se asigură din veniturile proprii ale Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene, respectiv a municipiului București.

 

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă