9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportMApN primește 1,35 la sută din PIB, deși Dragnea a promis, în...

MApN primește 1,35 la sută din PIB, deși Dragnea a promis, în timpul vizitei din SUA, că România va aloca 2 la sută pentru Apărare

Guvernul a alocat doar 1,35% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN), deși șeful PSD, Liviu Dragnea, a precizat, în cadrul vizitei oficiale efectuate în Statele Unite, că România își va respecta angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare.

„Astăzi am avut o discuție informală foarte bună cu domnul Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională în noua administrație Trump. 
Am discutat despre perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite și despre faptul că securitatea națională și stabilitatea reprezintă doi factori esențiali pentru dezvoltarea și prosperitatea unei națiuni. L-am asigurat că actualul guvern de la București va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, iar dânsul mi-a confirmat interesul special al SUA față de România și dorința noii administrații americane de a dezvolta parteneriatul cu țara noastră”, a scris Liviu Dragnea, în 18 ianuarie, pe Facebook.

 Potrivit proiectului de buget pe 2017, Ministerul Apărării Naționale are alocat un buget de 11,02 miliarde lei, mai mic cu 2,2% și echivalent cu 1,35% din produsul intern brut (PIB) estimat pentru acest an.


Citește și: Liviu Dragnea a discutat cu viitorul consilier american pentru securitate națională: L-am asigurat că actualul Guvern va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democrat Liviu Dragnea, a discutat, miercuri, cu viitorul consilier pentru securitate națională Michael Flynn. În cadrul discuției, pe care a catalogat-o drept informală, Liviu Dragnea i-a dat asigurări că Guvernul Sorin Grindeanu va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare.


 11 miliarde de lei pentru Apărare, în 2017

Ministerul Apărării Naționale (MApN) are prevăzut pentru 2017 un buget de peste 11 milioane de lei, în scădere față de anul precedent, potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

 

 

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă