13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul va acorda un sprijin financiar lui Emil Constantinescu. Decizia vine la...

Guvernul va acorda un sprijin financiar lui Emil Constantinescu. Decizia vine la o săptămână după ce Senatul i-a aprobat inițiativa pentru înființarea Institutului Levantului. Sorin Grindeanu: Suma de 15.000 de lei este suportată de Ministerul Educației

UPDATE 14.31: Premierul Sorin Grindeanu a anuțat, miercuri, după ședința de Guvern, că fostul președinte Emil Constantinescu va primi un sprijin financiar de 15.000 de lei, care vor fi plătiți din fondurile Ministerului Educației.

„Așa cum știți, am numit consilier de stat pe doamna Alina Petrescu, care va ocupa funcția de purtător de cuvânt. În perioada următoare, însemnând zile, vom supune spre dezbatere publică Legea prevenției. Este o lege foarte importantă nu doar pentru noi, ci și pentru agenții economici. Prin această lege, pe care o vom supune dezbaterii publice, acoperim și această parte importantă, care cred că este cheie pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare economică. O altă lege este proiectul investițiilor strategice”, a spus premierul Sorin Grindeanu, după ședința de Guvern. 

Potrivit șefului Executivului, ultimul punct de pe ordinea de zi este vizita de la Bruxelles, cu membrii de stat și de Guvern și cele bilaterale, pe care le va avea cu președintele Franței, premierul Cehiei și Louxembourgului”.

Întrebat care este motivul pentru care fostul președinte al României Emil Constantinescu ar putea primi un sprijin financiar: „Am un răspuns simplu, cel puțin de când sunt prim-ministru, pe ordinea de zi nu a mai existat un punct asemănător, dar nu e premieră. Și anul trecut a mai fost un proiect de genul acesta. Fostul președinte contribuie. Suma de aproximativ 15.000 de lei este suportată de Ministerul Educației”.

Despre demisia lui Victor Ponta din PSD, Sorin Grindeanu a declarat: „Cred că Victor Ponta trebuie să rămână în PSD. A condus unul dintre cele mai importante guverne de după revoluție. Pe scurt, Victor Ponta trebuie să rămână în PSD și cred că așa se va întâmpla”.


Un memorandum privind acordarea de sprijin financiar fostului președinte al României, Emil Constantinescu, este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, care începe la ora 12.00, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Gov.ro.

Sprijinul ar urma să fie acordat din bugetul Ministerului Educației pentru activitatea internațională pe care o desfășoară în beneficiul învățământului superior românesc. Recent, și Senatul a aprobat proiectul de lege privind înființarea Institutului de Studii Avansate pentru cultura și civilizația Levantului, inițiativă care aprține fostului președinte.


Citește și: DEZVĂLUIRI Emil Constantinescu primește o sinecură de 2,6 milioane lei. Parlamentul îi face cadou fostului președinte un institut de studiere a Levantului, finanțat de stat, cu 36 de angajați 

Parlamentul înființează, prin lege, un institut care va studia religiile abrahamice și va proteja „arealele geologice” din „spațiul istoric al Levantului”. Institutul va fi subordonat Parlamentului, va fi finanțat de stat și va avea 36 de angajați.


Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri este și un proiect de hotărâre pentru aprobarea amendamentului convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 29 septembrie 2016 şi la Paris la 14 noiembrie 2016 între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la 12 iulie 2007 la Bucureşti şi la 26 iulie 2007 la Paris pentru finanţarea Proiectului „Reforma educaţiei timpurii în România”.


Citește și:  Gabriel Liiceanu, despre protestele de susținere a PSD: România Gurilor știrbe. Lagărul de reeducare a fost mutat în sufragerie, în fața televizorului, victima stă pe un scaun, iar torționarul îi sucește creierii instalat pe un ecran

Filosoful Gabriel Liiceanu vorbește, într-un text publicat pe Contributors, că, spre deosebire de anii ’50, în care deținuții erau reeducați prin violență, metodele de astăzi de înjosire a individului s-au mutat în sufragerie, prin intermediul televizorului și a propagandei.


Totodată, Guvernul ar putea discuta și despre proiectele de hotărâre privind: constituirea Comitetului Interministerial pentru Turism, probarea normativelor de cheltuieli aferente Seminarului Grupului Comun de Planificare al NATO în domeniul rezilienţei pregătirii urgenţelor civile, organizat la Bucureşti, în perioada 27-30 martie 2017, aprobarea normativelor de cheltuieli aferente Seminarului Grupului Comun de Planificare al NATO în domeniul rezilienţei pregătirii urgenţelor civile, organizat la Bucureşti, în perioada 27-30 martie 2017, modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, actualizarea valorii de inventar a unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Sanatoriului de Nevroze Predeal, instituţie subordonată Ministerului Sănătăţii. 


 Citește și: Gabriel Liiceanu, atac devastator la Emil Constantinescu: ” Chiar credeți că în clipa de față României îi arde de Institute ale Levantului?” 

​Filosoful Gabriel Liiceanu intervine în scandalul înfiinţării Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL), ce urmează a fi condus de fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu. Proiectul de lege privind infiinţarea Institutului a fost avizat miercuri, cu o serie de amendamente, de către senatorii din Comisia pentru învăţământ.


 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă