10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportHellvig, învestit la SRI, în absența presei

Hellvig, învestit la SRI, în absența presei

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la învestirea în funcţie a noului director al SRI şi la predarea de către Florian Coldea a prerogativelor conducerii Serviciului, noului Director, prilej cu care a declarat că într-o societate deschisă instituțiile statului servesc cetăţeanul, conform Mediafax

”Preşedintele României a subliniat că într-o societate deschisă instituțiile statului servesc cetățeanul, cu drepturile și libertățile lui, iar serviciile de informații au misiunea de a apăra democrația. Securitatea nu este doar un concept abstract, folosit la seminarii, ci are o expresie practică: aceea ca fiecare român să poată trăi într-un mediu sigur, să aibă sentimentul încrederii, solidarităţii şi apartenenţei la o naţiune puternică”, a declarat preşedintele, în cadrul ceremoniei, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

​Citeşte şi: Succesorul lui Bica, numit tot netransparent

Evenimentul a avut loc la sediul SRI, unde noul director s-a întâlnit cu corpul de comandă al Serviciului, a mai precizat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, SRI a transmis că, în cadrul evenimentului au fost evocate principalele repere care au marcat până în prezent activitatea Serviciului Român de Informaţii şi a fost reiterată hotărârea actualei conduceri de a continua parcursul profesionist şi echidistant al instituţiei.

”Şeful statului a transmis conducerii Serviciului un mesaj în care a subliniat rolul important al SRI în lupta împotriva riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, precum corupţia, ameninţările teroriste, riscurile cibernetice etc., mai ales în actualul context internaţional complicat pe care îl parcurgem”, se arată în comunicatul Serviciului.

Eduard Hellvig ”şi-a definit ca prioritate a mandatului consolidarea performanţei instituţiei, dobândită în urma unui amplu proces de reformă conceput şi implementat de predecesorul său la conducerea instituţiei, George Cristian Maior”, potrivit sursei citate. 

”Directorul SRI a afirmat cu acest prilej că va acorda o atenţie deosebită capitolului comunicare şi transparenţă”, a mai transmis SRI.

SRI a mai menţionat că la eveniment, alături de preşedintele României şi echipa de conducere a Serviciului, au participat consilierul prezidenţial Adrian-George Scutaru, şeful Departamentului Securităţii Naţionale, precum şi consilierul prezidenţial Sorin-Dan Mihalache, şeful Cancelariei Preşedintelui.

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă