13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportIGPR: Criminalitatea a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii opt...

IGPR: Criminalitatea a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii opt ani

Criminalitatea în România s-a aflat, în 2015, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani, menționează documentul de bilanț al Inspectoratului General al Poliției Române.

Documentul a fost prezentat la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența ministrului de Interne, Petre Tobă.

”Anul 2015 reprezintă o etapă de consolidare a rezultatelor pe care Poliția Română, împreună cu partenerii săi, le-a obținut în ultimii ani. Este pentru al patrulea an consecutiv în care criminalitatea din România este în scădere. A fost înregistrat cel mai mic nivel de criminalitate sesizată din ultimii 8 ani. Criminalitatea stradală a scăzut pentru al treilea an consecutiv și înregistrează cea mai mică valoare din ultimii 10 ani, iar criminalitatea de mare violență a fost menținută la cote reduse, respectiv 0,2% din totalul infracțiunilor,  înregistrând cele mai mici valori din ultimii 8 ani”, a precizat ministrul Petre Tobă.

Ministrul a menționat că această tendință de scădere  a infracționalității se păstrează și în anul 2016.

Petre Tobă a precizat că o serie de rezultate foarte bune înregistrate  în activitatea IGPR se datorează “excelentei colaborări pe care instituția o are cu INTERPOL, EUROPOL și agențiile americane de aplicare a legii”.

La ședința de evaluare a activității IGPR pe anul 2015 au participat procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, atașatul pe probleme de securitate al ambasadei Statelor Unite la București, Bryce Miles, precum și atașați străini de afaceri interne ai statelor europene.

Activitatea s-a desfășurat în sistem videoconferință, la nivel local participând șefii structurilor teritoriale ale MAI, prefecții, reprezentanții Parchetelor teritoriale și ai instituțiilor din sistemul de ordine publică și siguranță națională.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă