27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportIlie Sârbu s-a retras din funcția de șef al senatorilor PSD. Mihai...

Ilie Sârbu s-a retras din funcția de șef al senatorilor PSD. Mihai Fifor, noul lider

UPDATE: Ilie Sârbu a declarat că nu există motive ascunse pentru care s-a retras și că nu s-a certat cu Liviu Dragnea. Totodată, Sârbu a confirmat că dorește o funcție la Curtea de Conturi. 

De asemenea, Sârbu a precizat că va demisiona și din PSD și din Senat, întrucât funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi pe care li-o dorește nu îi permite să mai fie afiliat politic. 

”Între mine și Dragnea nu este nimic. Eu nu am spus nimănui ce gânduri am. Cred că acolo (la Curtea de Conturi n.red) pot să fac mai multe. Îmi dau demisia din tot. Sunt obligat. La un moment dat toți trebuie să ne retragem. Dacă tot mai sunt în putere și pot să mai fac ceva m-am gândit la acest domeniu. Din februarie se discută. Doar că fiind Victor aici… Am rămas că mai avea nevoie”, a spus Sârbu.

—–

UPDATE: Înlocuitorul lui Ilie Sârbu la șefia grupului PSD din Senat este, potrivit votului exprimat duminică de senatorii social-democrați, Mihai Fifor, potrivit Agerpres.

Modificarea va fi anunțată și în ședința de marți a plenului Camerei Superioare a Parlamentului, prima din sesiunea ordinară de toamnă.

În favoarea acestuia s-au exprimat 42 de senatori PSD, în timp ce contracandidatul său, Șerban Nicolae, a obținut din partea colegilor săi 12 voturi ”pentru”. Un vot a fost anulat.

——

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat că Ilie Sârbu dorea să se retragă din fruntea senatorilor PSD din sesiunea trecută, însă a rămas la rugămintea lui. 

Totodată, premierul nu a rămas să aștepte rezultatul votului pentru noul lider al senatorilor social-democrați. 

Citește și: Ponta, dezvăluiri despre retragerea lui Ilie Sârbu

—–

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, duminică, în deschiderea şedinţei de grup, că “noul lider” va trebui să-şi mobilizeze colegii pentru a nu mai exista situaţii în care legi sunt respinse din cauza prezenţei slabe, relatează Mediafax

“Mai cade câte o lege din cauza unui vot. Eu sper ca situaţia asta în sesiunea care urmează să se rezolve. E păcat ca toţi colegii care vin, că vin 84 şi un coleg nu vine şi cade legea. Cam asta am crezut eu că trebuie să le spun. Sigur, vom vedea în continuare noul lider cum reuşeşte să-şi îndeplinească atribuţiile şi să mobilizeze grupul, dar eu cred că aşa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine”, a spus Sârbu.

Citește și: Victor Ponta, la şedinţa senatorilor PSD. Ce a declarat premierul

Declaraţia lui Ilie Sârbu vine în contextul în care au fost vehiculate informaţii potrivit cărora se va retrage din funcţia de lider al grupului începând cu noua sesiune parlamentară. Până în acest moment, liderii PSD, în frunte cu preşedintele interimar Liviu Dragnea, au evitat să comenteze aceste informaţii.

Citește și: Cine intră în competiția pentru șefia senatorilor PSD

Pe de altă parte, Sârbu a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii grupului în ultima sesiune parlamentară, afirmând că social-democraţii s-au mobilizat foarte bine şi în Senat nu au trecut moţiunile simple ale opoziţiei, dar nici moţiunea de cenzură, iar acestea sunt “realizări care trebuie subliniate”.

Citește și: Cum răspunde Teodorovici zvonurilor că Dragnea ar urma să îl demită

“Grupul, aşa cum a fost el şi cum este, este un grup compact, unit şi n-am avut niciodată probleme sau divergenţe între noi”, a mai spus Ilie Sârbu.

La şedinţa grupului senatorilor PSD, care este în desfăşurare la Palatul Parlamentului, participă şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, precum şi premierul Victor Ponta.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă