13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportIliescu: E păcat ca USL să nu se consolideze

Iliescu: E păcat ca USL să nu se consolideze

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că USL a fost “o reuşită politică” şi e “păcat” să nu se folosească în continuare, transmite Mediafax.

“Am văzut cu regret, dar eu sper să se depăşească aceste momente tensionate pentru că nu este folositor nimănui. USL a fost o reuşită politică şi e păcat să nu se folosească în continuare, să nu se consolideze chiar această cooperare a forţelor politice care şi-au asumat răspunderea guvernării. Sunt încrezător că până la urmă se va depăşi. Se poate; cu înţelepciune, se poate”, a spus Ion Iliescu.

Citeşte şi: PSD şi PNL, armistiţiu de două zile

El a adus în discuţie relaţia sa cu Corneliu Coposu, în care, deşi au existat momente tensionate, s-a găsit calea dialogului.

“Vă amintesc că am avut momente tensionate şi la începuturile noastre, după Revoluţie, şi eram doi adversari remarcabili – domnul Coposu şi cu mine. Era foarte aspru, dar am găsit calea dialogului. Nu s-a întâmplat ca vreodată să îl invit pe domnul Coposu la un dialog şi să nu vină. Nu s-a întâmplat ca să dorească să se întâlnească cu preşedintele ţării, funcţie pe care o aveam atunci, şi să nu aibă mereu uşa deschisă”, a spus Iliescu.

În ceea ce priveşte tensiunile dintre liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, Iliescu a precizat că este vorba de adversităţi care pot apărea în cadrul aceleiaşi formaţiuni politice.

“Înţelepciunea trebuie să treacă peste. Altminteri, toţi avem orgolii şi nu ştim să le înfrânăm. Chiar remarcam această înţelepciune a unor oameni tineri din politică. Eu cred că vor găsi înţelegere. Interesele politice sunt dincolo de sentimente şi resentimente individuale”, a mai spus Iliescu.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă