10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportImnul României, intonat la mitingul USL fără partea care include numele "Traian"

Imnul României, intonat la mitingul USL fără partea care include numele “Traian”

Imnul României a fost intonat, joi, în debutul mitingului USL defăşurat la Romexpo, fără partea finală a strofei a doua, care include formula “un nume de Traian”, potrivit Mediafax.

Astfel, a fost intonată integral prima strofă – “Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte/ În care te-adânciră barbarii de tirani!/ Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă, / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!”.

Din a doua strofă au fost intonate doar primele două versuri: “Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman”.

Celelate două versuri ale strofei a doua, “Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume / Triumfător în lupte, un nume de Traian!”, nu au mai fost intonate.

Imediat după intonarea Imnului naţional, a luat cuvântul preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

La Romexpo s-au reunit, joi, circa 15.000 de membri ai PSD, PNL şi PC, într-un miting de încheiere a campaniei pentru alegerile locale.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă